Yurtdisindan Gelen Araba Turkiyede Ne Kadar Kalabilir?

Yabancı Plakalı Araba (Araç) Türkiye’de Ne Kadar Süre Kalabilir? Yurt dışından pek çok vatandaş araç getirmek istiyor. Dolayısıyla araçlar ülkemize kayıtlı olmadığından dolayı yabancı plakalı araçlar olarak kayıtlara işlenmektedir. Yabancı plakalı araçların ülkemizde kalma süresi 24 ay yani 2 yıldır.

Türkiye plakalı araç yurtdışında ne kadar kalabilir?

Genel olarak şu an 2020 yılı itibariyle 3 ay gibi bir süre Almanya’da Türk plakalı araçla dolaşma hakkı verilmektedir. Bu süre sona erdiği zaman yeni bir süre için tekrar giriş çıkış yapılması gerekir.

Eşim yabancı uyruklu araba alabilir mi?

Cevap: Yabancı olan eşin yurtdışından taşıt getirebilmesi için yurtdışında 185 gün bulunması gerekmektedir. Ayrıca turistik kolaylıklar kapsamında yapılan işlemlerde kişinin uyruğunun bir önemi bulunmamaktadır. Kişinin yurtdışında yerleşik olup olmadığı göz önünde bulundurulur.

Yabancı plakalı araçların Türkiye’de kalma süresi uzatıldı mı?

Bu çerçeve öncelikle, Türkiye’de bulunan kişisel kullanıma mahsus yabancı plakalı kara taşıtlarına ilişkin süreler, gümrük idaresine başvuru yapılmasına gerek olmaksızın 31.12.2020 tarihine kadar uzatılmıştır.

Yurt dışından getirilen aracı kim kullanabilir?

Yabancı plakalı taşıtlar; taşıt programına kaydı yapılan izin hak sahibi, bu kişinin yurtdışında yerleşik eşi, anne-babası ve çocukları tarafından kullanılabilir. İzin hak sahibi araç içinde bulunsa dahi yukarıda belirtilen kişiler dışında taşıtın kullanılması (acil durumlar hariç) mümkün değildir.

Yabancı plakalı araç tr plakaya nasıl çevrilir?

(aracın özelliklerinin bulunduğu belge) evraklarınız (ruhsat fatura sigorta vs) yeminli tercümandan türkçeye çevriliyor ve notere gidip noterlik masrafı ödendikten sonra yeni plakanız ve ruhsatınız çıkartılıyor.

Yabancılar ÖTV’siz araç alabilir mi?

Türkiye’de yabancıdan yabancıya satış ile bir araba alabilir (CD-MA/MZ). Sadece diplomatlar Herhangi bir ‘0’ km aracı Yetkili bayiden Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Katma Değer Vergisi (KDV) ödemeden 1. el bir araba satın alabilir.

See also:  Araba Çekme Belgesi Nasıl Alınır?

Mm plaka kimlere verilir?

MA MZ plaka, geçici giriş karnesi ve yabancı taşıtlar geçici giriş karnesi ile Türkiye’ye giren yabancı araçları temsil ediyor. Bu tür bir plakaya ise sadece gerekli koşulları sağlayan yabancılar sahip olabiliyor… Vergi muafiyeti sağlayan MA ve MZ plakalar, İçişleri Bakanlığı Emniyet Müdürlüğü tarafından veriliyor.

Yabancılar 2 el araba alabilir mi?

5086 Sayılı Yabancılara İkinci El Taşıt Satışı Hakkında Kanunun 3 üncü maddesi ile karayolunda insan, hayvan ve yük taşımaya yarayan, motorlu veya motorsuz tescilli olan taşıtların, yabancı gerçek ve tüzel kişilere ikinci el olarak satışı ve devri imkânı sağlanmıştır.

Yurtdışı yabancı plaka araçların süre aşımı gümrük cezası ne kadardır?

Evet, araçların yurtta kalma sürelerini; 1, 2 ve 3 aya kadar aşması durumunda 2020 yılı için sırasıyla 318 TL, 636 TL ve 954 TL para cezası uygulanmaktadır. 3 ayı geçen süre aşımlarında ise, 4458 sayılı Gümrük Kanunu’nun 238. maddesi uyarınca aracın gümrük vergileri tutarının ¼ oranında para cezası uygulanmaktadır.

Yabanci uyruklu türkiyede araba kullanabilir mi?

Araba kullanmak bazen seyahat etmek için en rahat ulaşım seçeneği olabilir. Türk hukukunda yabancı ehliyetin Türkiye’de geçerli olması için özel bir şart yoktur. Bu nedenle, genel bir kural olarak, tüm yabancı sürücü belgeleri geçerlidir.

Yurt dışından gelen aracı başkası kullanabilir mi?

Turistik kolaylıklardan faydalanılarak geçici olarak ithal edilen taşıtlar, taşıt sahibinin eşi veya usul ya da füruu olan (ana, baba, eş ve çocuklar) ve yerleşim yeri Türkiye Gümrük Bölgesi dışında bulunan kişilerce kullanılabilir.

MA plakalı aracı Türk vatandaşı alabilir mi?

Ma-mz plakalı araçların satışı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yasal olarak mümkün değildir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector