Volvo Otomatik Vites Nasıl Kullanılır?


Spread the love

Vites konumları

  1. Park konumu, vites kolunun yanında bulunan P düğmesiyle etkinleştirilir.
  2. Araç park edildiğinde veya motoru çalıştırırken P konumunu seçin.
  3. Park konumundayken başka bir vites konumu seçmek için fren pedalına basılması ve kontak konumunun II olması gerekir.

Otomatik vites kullanımı nasıl?

Gaz pedalları ön alt kısımda, fren solda, gaz ise sağda bulunur. Ayağınız frende kontak anahtarını saat yönünde çevirerek aracınızı çalıştırabilirsiniz. Vites konumu P veya N kademeleri dışında yer aldığında araç kalkış yapamaz. Bu nedenle araç ilk çalıştırılacağı zaman vites P konumuna getirilmelidir.

Volvo otomatik vites l ne demek?

Otomatik vites l harfi İngilizce “Low” kelimesini simgelemektedir. Bu da düşük ya da ağır devir anlamına gelmektedir. “L vites nedir?” sorusunun cevabı en basit haliyle birinci vites olarak verilebilir. Otomatik vitesli araçlarda aracın vitesi motor devrine göre otomatik olarak değişmektedir.

Otomatik vites park modu ne işe yarar?

Çok Aceleniz varsa veya muhtemel tehlikeden haberiniz yoksa şanzımana geri dönüşü mümkün olmayan hasarlar verebileceğinizi unutmayın. Park konumu aracınızın hareket etmesini engeller ancak hareket halindeyken Arabanızı durduramaz Araba park durumundayken şanzımanı kilitlenir.

Volvo hangi marka otomatik şanzıman kullanıyor?

Powershift otomatik şanzımanı, hidrolik tork konvertörü kullanan Geartronic aksine, çift mekanik debriyaj diskleri ile tekerlekleri tahrik etmek için, motordan temel kuvveti iletir. D: Otomatik vites konumları. +/–: Düz vites konumları.

Otomatik araba nasil Calistirilir ve Kapatilir?

Otomatik Vites Araba Nasıl Kalkar?

  1. Aracınıza binin; koltuk ve ayna kontrollerini yapın.
  2. Sağ ayağınızla frene hafifçe basın ve el frenini indirin.
  3. Aracın “Start” butonuna basın ya da kontağını çevirin.
  4. Ayağınız frendeyken vitesi “P”den “D”ye getirin.
  5. Ardından sağ ayağınızla gaza basın.

Otomatik vites araba nasıl stop edilir?

Gideceğin yere varınca fren pedalına giderek artan bir basınç uygulayarak aracı tamamen durdur ve vites kolunu tekrar “P” (park) konumuna getir. Kontak anahtarını saat yönünün tersine döndürerek arabayı stop ettir.

Otomatik viteste L ne zaman kullanılır?

L (Low):Ağır devir demektir. Bu modda araç hep 1. viteste gider. Ne kadar hızlanırsanız hızlanın vitesi değiştirmeyecektir.

L vites nerede kullanılır?

L fonksiyonu, aracın 1. vitesini (kimisinde 1, mesela benimkinde de L ) kilitler. Araç L’de iken vites büyültmez. 40km’yer kadar sık sık vites büyültüp küçültmediği için sıkışık trafikte şanzumanın çuvallamasını önler. 2 veya 3. fonsiyonlar ise, genelde virajlı yollarda, inişlerde motor freninden yararlanmanızı sağlar.

L vites ne zaman kullanılır?

Eğer fren kullanmadan motor freni ile yavaşlamak istiyorsanız L ya da S modunu kullanmanız gerekir. L düşük devir anlamına gelir, S ise spor modu simgeler. Bazı Honda araçlarda sadece S modu da olabilir ama yokuş aşağı kullanımda motor freni yapmak isterseniz L ile aynı amaca hizmet eder.

Otomatik vites araçla araç çekilir mi?

Dört çeker araçlarda ise uzun mesafe çekme işlemi için ise bu mümkün değildir. Dört çeker araçları sadece vites boşta çok kısa mesafe çekme ile yükleme yapılabilir. Otomatik vitesli bir aracın el freni boşaltılıp vitesi N konumuna almadan aktarmanın olduğu tekerleklerin yerde olması ile çekme yanlıştır.

Otomatik vites ışığı neden yanar?

Şanzıman uyarı ışığının yanmasına neden olan en yaygın sorun şanzımanın aşırı ısınmasıdır. Şanzımanın aşırı ısınması ise genellikle şanzıman yağının eksilmesinden kaynaklanır (elbette farklı nedenlerde olabilir). Bazı araçlar sadece bu nedenden dolayı bu uyarı ışığını yakar.

Otomatik araba viteste bırakılır mı?

Otomatik Araba Park Halinde Hangi Viteste Bırakılır? Tam otomatik ve yarı otomatik araçlarda çoğu model vitesi P konumuna almadan aracın stop edilmesine izin vermez. Bu şanzımanlarda ilk el freninin çekilerek vitesin P moduna alınması yeterli olacaktır.

Volvo hangi şanzıman kullanıyor?

tork konvertörlü şanzıman her ikisi de. volvo’nun aşağıdaki araçlarında kullanılan şanzımanın koduawtf-80’dir.

Volvo S60 hangi şanzımanı kullanıyor?

Otomatik şanzıman – Geartronic*

Geartronic şanzımanın iki farklı vites modu vardır – Otomatik ve Düz.

Tork konvertörlü şanzımanlar hangi araçlarda var?

Jatco (Nissan-Mazda, Japonya)

  • Tork konvertörlü otomatik: Nissan Qasqai ve Mitsubishi Outlander modellerinde bulunan 6 ileri otomatik şanzımanlar, Mazda’nın bazı modelleri.
  • CVT otomatik: Bazı Nissan, Renault, Mitsubishi, Infiniti, Jeep, Suzuki ve Dodge modellerinde bulunan CVT şanzımanlar.

Recent Posts