Volvo Nasıl Kuruldu? – Otomobil haberleri


Spread the love

Volvo Group’un tarihi 1927’ye kadar uzanmaktadır. Bu tarihte ilk Volvo arabası İsveç, Göteborg’daki fabrikadan çıkmıştır. O yıl ancak 297 araba üretilmişti. ‘Serie 1’ adıyla tanınan ilk Volvo kamyonu Ocak 1928’de fabrikadan çıktı ve çok kısa sürede ülke dışında da dikkatleri üzerine çekti.

Volvo neden dünyanın en sağlam arabası?

Volvo’nun sağlam olmasının en önemli nedeni, İsveç çeliğinden yapılmış kasa ve dolgulu panel yapısıdır. 2019 yılında yapılan bir ankette 0-3 yaş arası Volvo modellerinin hiç arıza yapmadığı, 3-8 yaş arası modellerin ise yazılım sorunları nedeniyle servise gittiği görüldü.

Volvo yu kim üretti?

Volvo markası 1927 yılının Nisan ayında kurulmuştur. Volvo’nun Sahibi Kim? Volvo otomobil markasının sahibi Geely firmasıdır.

Volvo neden en güvenli?

Volvo ile hayatımıza giren güvenlik sistemlerinden bazıları:

  • Çelik kafes sistemi.
  • Cam kırığına bağlı yaralanmaları en aza indiren lamine cam.
  • Ön cam buzlanmasını engelleme sistemi.
  • Darbe emici madde ile dolu ön ve yan panel.
  • Emniyet kemeri.
  • Arka koltuk emniyet kemeri.
  • Emniyet kemeri uyarısı
  • Bebek koltuğu.

Dünyanın en sağlam arabası Volvo mu Ford mu?

Sağlam otomobil deyince akıllara ilk olarak Volvo gelse de, aslında dünyanın en dayanıklı ve en sağlam arabalarını sadece Volvo üretmiyor. Mercedes, Audi, VW, Ford, Toyota, Chevrolet ve Renault gibi dev markalar da sağlamlık konusunda rüşdünü ispatlamış durumda.

Volvo motoru Ford mu?

PSA grubundan birçok modeli için motor almasına rağmen Ford’da diğer markalara motor ihraç eden markalar arasında yer alıyor. Land Rover, Range Rover, Jaguar ve Volvo gibi markalar bazı modellerinde Ford marka benzinli motorları tercih ediyorlar.

En sağlam araba Volvo mu?

Fiyat konusunda dolar kurunun ve vergilerin de yüksekliğiyle bizleri üzse de, eğer 450-500 bin TL değerinde bir araba almaya niyetiniz varsa ve güvenliğinize önem veriyorsanız, “Dünyanın En Sağlam Arabası” olarak geçen Volvo XC90’a bir göz atabilirsiniz.

Volvo’nun hikayesi nedir?

Volvo markası, 1927 yılında İsveçli Assar Gabrielsson ve Gustaf Larsson tarafından kurulmuştur. Ve ilk otomobili olan Volvo Cars ÖV4’ü aynı yıl içerisinde piyasaya sürmüştür. 1959 yılında İsveçli mühendis Nils Bohlin Volvo adına çalışıyordu.

Volvo ne kadara satıldı?

Zhejiang Geely Holding Group isimli Çinli bir otomobil üreticisi tarafından gerçekleştirilen en büyük denizaşırı satın alma işleminde, ABD’li otomobil devi Ford Motor’un İsveçli otomobil birimi Volvo Cars’ı 1,8 milyar dolara satın alındı.

Assar gabrielsson ve Gustav Larson Kimdir?

Assar Gabrielsson, SKF satış müdürü görevinden ayrıldı ve 1 Ocak 1927’de ‘yeni’ Volvo AB’nin başkanı ve genel müdürü olarak atanmıştır. Gustav Larson aynı zamanda başkan yardımcısı ve teknik müdür olarak atandı ve Stockholm’deki AB Galco’daki işini bırakmıştır.

Volvo kazasında olen var mi?

2002 yılından bu yana İngiltere’de 50 binden fazla satan Volvo XC90, şimdiye kadar hiçbir ölümlü kazaya karışmadı. Volvo XC90 model araç bağımsız laboratuvar Thatcham Research tarafından test edilerek en güvenli araç ilan etti. 15 yıl içinde 50 binden fazla satan model şimdiye kadar hiç ölümlü bir kazaya karışmadı.

Volvo israilin mi?

Çin otomobil üreticisi Geely, Volvo’yu Amerikan otomotiv devi Ford’dan 1,8 milyar dolara satın alıyor.

Volvo şu an hangi ülkenin?

Volvo Car Group (Volvo Cars), Çin’deki Zhejiang Geely Holding (Geely Holding) şirketine aittir. Volvo Cars, şirketin Ford Motor Company tarafından satın alındığı 1999 yılına kadar İsveç Volvo Grubu’nun bir parçasıydı. 2010 yılında ise, Volvo Cars Geely Holding tarafından satın alındı.

Recent Posts