Volvo Distribütörü Kim? – Otomobil haberleri


Spread the love

Sabancı Holding iştiraklerinden Temsa İş Makinaları, Volvo Kamyon ile tüm Türkiye’yi kapsayan tek yetkili distribütörlük anlaşması imzaladı. Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, ‘Başarılı bir ekibimiz var ve 3 yıl içerisinde satışları 3 kat arttıracağız’ dedi.

Volvo’nun hikayesi nedir?

Volvo markası, 1927 yılında İsveçli Assar Gabrielsson ve Gustaf Larsson tarafından kurulmuştur. Ve ilk otomobili olan Volvo Cars ÖV4’ü aynı yıl içerisinde piyasaya sürmüştür. 1959 yılında İsveçli mühendis Nils Bohlin Volvo adına çalışıyordu.

Volvo’nun en çok tutulan modeli hangisi?

Volvo’nun kompakt sınıfta yer alan modeli XC40, 2020 yılının ilk çeyreğinde en çok satan Volvo modeli oldu. Markanın yükünü sırtlanan otomobil tasarımı ve donanımıyla gerçekten dikkat çeken bir model.

Volvo neden güvenli?

Volvo’nun sağlam olmasının en önemli nedeni, İsveç çeliğinden yapılmış kasa ve dolgulu panel yapısıdır. Bu oranların anlattığı, Volvo modellerinin yalnızca güçlü bir kasaya sahip olduğu değil aynı zamanda güçlü bir motor ve yazılım sistemine de sahip olduğudur.

Dünyanın en sağlam arabası Volvo mu?

Rahatça söyleyebiliriz ki dünyanın en sağlam arabalarını Volvo yapıyor. Bu sağlam arabalarda İsveç çeliğinin güçlü yapısının etkisi olduğu kadar firma mühendislerinin uzun yıllardır araç güvenliği üzerine yaptığı çalışmalar sonucu ortaya çıkardıkları güvenlik teknolojileri de var.

Volvo kazasında olen var mi?

2002 yılından bu yana İngiltere’de 50 binden fazla satan Volvo XC90, şimdiye kadar hiçbir ölümlü kazaya karışmadı. Volvo XC90 model araç bağımsız laboratuvar Thatcham Research tarafından test edilerek en güvenli araç ilan etti. 15 yıl içinde 50 binden fazla satan model şimdiye kadar hiç ölümlü bir kazaya karışmadı.

Assar gabrielsson ve Gustav Larson Kimdir?

Assar Gabrielsson, SKF satış müdürü görevinden ayrıldı ve 1 Ocak 1927’de ‘yeni’ Volvo AB’nin başkanı ve genel müdürü olarak atanmıştır. Gustav Larson aynı zamanda başkan yardımcısı ve teknik müdür olarak atandı ve Stockholm’deki AB Galco’daki işini bırakmıştır.

Volvo parçaları hangi ülkede üretiliyor?

Göteborg (İsveç) ve Gent (Belçika) Avrupa’daki başlıca otomobil üretim tesislerinin yanı sıra, Volvo Cars 1930’lardan beri Skövde’de (İsveç) motor üretimi yapmakta. Gövde parçalarının üretimi ise 1969’dan beri Olofström’de (İsveç) yer almaktadır.

Volvo D2 ne anlama geliyor?

Ürün gamının en küçük motor seçeneği olan D2 isimli 1.6 litre dizl motor, 88g/km CO2 emisyon ile olağanüstü bir değer ortaya koyarken, sürüş sırasında da 1.6 dizel otomatik bir araba kullandığınızı anlamamanız için elinden gelen her şeyi pozitif anlamda ortaya koyuyor.

Volvo S60 dizel mi?

Volvo’nun güncel modellerinde S60 dışında dizel seçenek yoktu. Dizel Volvo almak isteyenlerin tercihi de S60 modelinden yana oluyordu. Ancak 2019 yılı itibariyle artık S 60 modelinin de dizel seçeneği olmayacak.

Volvo S60 çok yakar mı?

Benzinli modellerinde en düşük motor seçeneği olan 1,5 motor hacmine sahip modellerinde ortalama 100 kilometre de 5,8 litre yakıt tüketmektedir. 3.0 motor hacmine sahip en güçlü modellerinde ise yakıt tüketimi 9,9 litrelere kadar çıkabilmektedir.

En sağlam Volvo modeli hangisi?

Fiyat konusunda dolar kurunun ve vergilerin de yüksekliğiyle bizleri üzse de, eğer 450-500 bin TL değerinde bir araba almaya niyetiniz varsa ve güvenliğinize önem veriyorsanız, “Dünyanın En Sağlam Arabası” olarak geçen Volvo XC90’a bir göz atabilirsiniz.

Dünyanın en güvenli arabası hangisi?

Mercedes-Benz A-Class, yolcular için %96 oranında güvenlik sağlayabilmesinin yanı sıra fren asistanı, şerit değiştirme asistanı ve sürücünün yorgunluğunu takip eden sistem sayesinde en güvenli araç seçildi.

Volvo’nun yüzde kaçı Çelik?

Sıcak şekillendirilmiş çelik toplam gövde ağırlığının yaklaşık yüzde 40’ını oluşturuyor.

Recent Posts