Siyah Araba Nasıl Yıkanır? – Otomobil haberleri


Spread the love

Siyah Araba Nasıl Yıkanmalı?

  • · Öncelikle jantlar ve tekerleklerdeki kiri akıtmalısınız.
  • · Sonrasında basınçlı suyu, yukarıdan aşağı hareket ettirerek diğer bölgelerdeki kirlerden kurtulmalısınız.
  • · Aracı bir kez su ile yıkadıktan sonra kovanın içerisinde; su ile karıştırdığınız oto şampuanı, sünger yardımı ile aracın üzerine sürün.
  • · Köpüklenen aracı fazla bekletmeden su ile durulama işlemine geçin.

Siyah araba ne ile yıkanır?

siyah araba temizliği???

Önce ıslatın, sonra cilalı şampuanı süngerle üstten başlayarak her yere sürün en son lastiklere sürün, sonra suyla yine üstten başlayarak durulayın. Sonra mikrofiber bez ya da güderi beziyle kurulayın. Artı olarak camları ve aynaları camsil artı gazete ile silin.

Siyah arabanın bakımı nasıl yapılır?

En iyi temizlik mikrofiber bezle yapılır. senede 1 defa yada biraz daha sık aralıkla cila yaptırırsanız devamlı parlar aksi olursa solar. Sulardaki kireç tortu vs hatta kuyu suyu cilayı bitiriyor. Siyah arabada daha çok belirginleşiyor.

Araç yıkamak için hangi deterjan?

Bulaşık deterjanı araba jantlarını ve camlarını temizlemek için idealdir. Bulaşık deterjanı, yollardan dolayı oluşan kir tabakasını, kalıntıları ve tuz lekelerini temizleyerek arabanızın daha iyi görünmesini sağlar.

Arabanın dışı ne ile silinir?

Oto süpürgesi ile aracınızın zeminlerini ve koltukları süpürün. Mikrofiber bez ve iç cephe temizleyici ürünler yardımıyla tozları alın, aracın içini temizleyin. Camları temizlerken cam silicilerden yardım alabilirsiniz.

Saç şampuanı ile araba yıkanır mı?

Araç yıkama kovanıza yarım çay bardağı saç şampuanı, yarım çay bardağı saç kremi ekleyin. İyi karıştırarak arabanıza yumuşak uçlu bir fırça veya sünger yardımıyla sürün. Daha sonra durulayın. Bu yöntem sayesinde aracınız hem parlayacak hem de hasar görmeden temizlenecektir.

Asperox ile araba yıkanır mı?

Arabanızda oluşabilecek yağ lekelerinden motor kapağı tozuna kadar yağları çözücü ve yüzeyi parlatıcı özelliği ile Asperox Sarı Güç’e bagajınızda yer verin ve arabanızda oluşan lekeler için sürekli aracınızı yıkamaya götürmek zorunda kalmayın.

Araç hangi şampuanla yıkanır?

Oto Şampuanı

Bu yüzden araba yıkama işlemi için özel olarak üretilmiş olan araba yıkama şampuanı kullanmanız gerekmektedir. Bu oto şampuanlar normal ve cilalı şampuan olarak fark göstermekte. Cilalı şampuanların köpük oranı normal şampuanlara oranla oldukça azdır.

El sabunu ile araba yıkanır mı?

sıvı el sabunu kullanen kısa zamanda sonax, turtle wax gibi bir markanın oto şampuanını tavsiye ederim. sabunları az koy bol köpürt iyice erisinler yani. ılık su kullan hatta. mikrofiber bezle kurularsan ne leke kalır ne başka bir şey. bim de fiber bez var, alacağın micro bez biraz tüylü olursa iyi emici olur.

Pril ile araba yıkanır mı?

aman ha, kesinlikle yıkama. içinde çamaşır suyu vardır o tip deterjanların. bir iki yıkama sonrasında boyaya zarar verirsin. onun için boyaya zarar vermeyen özel kimyasallar vardır.

Araba dış temizliği nasıl yapılır?

Arabanızı yıkarken kaportayı önce temiz suyla ıslatın. Ardından köpüklü suyu kaportaya dökün ve köpüğü fırçayla tüm dış yüzey üzerine yayın. Sonrasında temiz suyla tüm yüzeyi durulayın. Arabanın dış yüzeyini yıkarken motora, arabanın iç bölümlerine ve benzin deposuna su kaçırmamaya özen gösterin.

Araba kaportası nasıl temizlenir?

Kaporta temizliği için yumuşak bir sünger kullanmak çok daha sağlıklı ve güvenli bir yöntem olacaktır. Aracınızı temizlerken bezler çok önemlidir. Dış mekanın yıkama işlemi bittikten sonra geniş bir mikrofiber bez ile araç kurulanmalıdır. Burada dikkat edilmesi gereken konu aracınızı mümkünse gölgede yıkamanızdır.

Araba gövdesi ne ile temizlenir?

Otomobilinizin gövdesini boya temizleme kili ile parlatın

Bunu ucuza halletmenin iyi yollarından birisi arabanızın gövde boyası üzerinde boya temizleme kili kullanmak. Çünkü kil arabanızın üzerindeki yapışkan maddeleri toplayarak ona parlak bir görünüm kazandırıyor.

Recent Posts