Nissan Qashqai Triger Zinciri Ne Zaman Değişir?


Spread the love

Eğer kayış ise ortalama 60bin Km’de bir değişmesi gerekir.

Nissan Qashqai triger zinciri kaç km değişir?

Triger kayışının değişimi sadece ömrünü doldurduğu zaman gerçekleştirilmez. 3 yıldan kısa süre içerisinde 90 bin kilometre katedildiyse triger kayışı kontrol edilir ve çoğunlukla değiştirilir. Kısacası 90 bin kilometre ya da 3 yıl içerisinde kayış değiştirilmelidir.

Nissan Qashqai ağır bakım kaç km?

Nissan Qashqai Periyodik bakımı, model yılına göre 10.000 – 15.000 km’ de bir kez yapılmalıdır. Eğer aracınızın bir yıl içerisinde bakım kilometresi dolmamışsa dahi motor ömrünün ve diğer yağlama sisteminin arızalanmaması için motor yağının değişmesi gerekir.

Nissan Qashqai triger kayışı koparsa ne olur?

Bir zincirin halkası gibi bir arada çalışan krank mili, eksantrik mili ve supaplar, triger kayışı koparsa eş zamanlı olarak hasar görür ve motor iflas noktasına gelir. Triger kayışının kopması durumunda: Supap zamanlaması bozulur, Büyük bir gürültünün ardından motor durur.

Nissan Qashqai 20 bin bakımında neler yapılır?

Değişecek malzemeler yağ, yağ filtresi, polen ve hava filtresi buna ilaveten 20.000 km bakımına benzin filtresi ekleniyormuş. Bu yüzden fiyat yüksek oluyormuş. Anti parantez 10.000 km bakımı da 875 TL ancak eski müşterilerine %5 parça %10’da işçilik indirimi yapacaklarmış.

Triger kayışı kaç paraya değişir?

Sanayide triger değişimi için 750 triger seti 50 v kayışı 100 antifriz ve saf su + 250 işçilik fiyatı aldım. Toplamda 1100-1200 tl gibi bir rakama komple triger bakımı olacak.

Triger zinciri kaç km de değişir?

Triger zincir değiştirme zamanı yaklaştığında aracın motor çalışma durumundan bunu anlayacaksınız. Triger zincir değişim km’sini ortalama olarak 200.000 km. diyebiliriz. Fiat marka araçların 1.3 multijet motorlarında ise ortalama 160.000 km. de triger zinciri değişimi tavsiye edilir.

Nissan Qashqai 40000 bakımında neler yapılır?

Emme manifoldu ve EGR sistemi: 40.000 km de Temizlik. 80.000 KM de temizlik şeklinde 40.000 km de bir temizlik yapılır. Yakıt Filitresi: 10.000 km de suyunu boşaltın. 20.000 de değişim. 30.000 de suyunu boşaltın. 40.000 de değiştin şeklinde gider.

Nissan hangi yağı öneriyor?

5W-30 A5/B5 ve 5W-40 A3/B4 ürünleri de ACEA ve API uluslararası spesifikasyonlarını karşılayan benzinli ve DPF (dizel partikül filtresi)si olmayan dizel araçlar için uygundur.

Nissan Qashqai garanti süresi ne kadar?

Nissan araçları binek otomobillerde 2 yıl/60.000 km, ticari araçlarda 2 yıl/100.000 km garanti kapsamında olup; ayrıca Nissan Otomotiv A.Ş, aracın ilk satış tarihinden itibaren başlamak üzere 3 yıl/100.000 km (60.000 mil) süresince (mesafe ve zaman kriterlerinden hangisi önce doldurulursa) Nissan Kalite Güvencesi ile

Triger kayışının koptuğu nasıl anlaşılır?

Triger kayışı koptuğunda, öncelikle hafif bir patlama sesi duyulur ve motor stop eder. Anahtarı çevirdiğinizde, marş motorunun devreye girdiğini duyarsınız ancak triger kayışı koptuğu için krankı ve eksantrik milini artık döndürmeyecektir.

Aracın triger kayışı koparsa ne olur?

Araç hareket halindeyken, V kayışı kopması; alternatör elektrik ihtiyacını karşılayamaz, çalışmayan soğutma sistemi pompası motorun hararet yapmasına neden olur. V kayışı kopmasının dışında, ideal sıkılıkta olmaması motor için risk taşır.

Triger kayışı neden kopar?

Triger kayışı aşırı gerilme ile zamanla çatlamaya başlayabilir. Malzeme çatladığında, kayışta kopma riski daha da yükselecektir. Devirdaim su pompası hareketini triger kayışından alır. Devirdaim sı pompası bir arıza durumunda kitlendiği zaman triger kayışını koparacak kadar güce ulaşır.

Qashqai otomatik şanzıman yağı ne zaman değişir?

Değişim periyodu focusta 45.000 km idi. Qashqai de tork daha düşük olduğundan ve çok yüksek hızlara çıkmadığından yağ daha geç bozulur ama 60.000 de falan değişmesi mantıklı olabilir.

Recent Posts