Nissan Qashqai 1.6 Dci Hangi Motor Yağı?


Spread the love

5W-30 A5/B5 ve 5W-40 A3/B4 ürünleri de ACEA ve API uluslararası spesifikasyonlarını karşılayan benzinli ve DPF (dizel partikül filtresi)si olmayan dizel araçlar için uygundur.

Nissan Qashqai 1.6 dCi hangi motor?

1.2 litrelik turbo benzinli motoruyla ve X-Tronic otomatik şanzımanıyla daha önce konuğumuz olan Nissan Qashqai, bu kez dCi dizel motoruyla karşımızda.

En kaliteli motor yağı hangisi?

Castrol Motor Yağı

Otomatik dışında endüstriyel, denizcilik, havacılık alanlarında yağlama ürünleri sunan Castrol sektörün öncü lideri gibi görünmektedir. Castrol Edge, Castrol Magnetec ve ATF Multivehicle çeşitleri ile ön plana çıkmaktadır.

Nissan Qashqai yağ değişimi kaç km?

Nissan Qashqai Periyodik bakımı, model yılına göre 10.000 – 15.000 km’ de bir kez yapılmalıdır. Eğer aracınızın bir yıl içerisinde bakım kilometresi dolmamışsa dahi motor ömrünün ve diğer yağlama sisteminin arızalanmaması için motor yağının değişmesi gerekir.

Hangi araca hangi motor yağı?

Benzinle çalışan motorlarda SA, SB, SC, SD, SE, SF ve SG tipi motor yağları kullanılır. Bu yağlardan SA ve SB tipi yağlar hafif yük altında çalışan araçlara uygundur. SG tipi yağ ise piyasadaki en üstün yağ olarak bilinir. Dizel araçlarda ise CA, CB, CC ve CD tipi yağlar kullanılır.

Nissan Qashqai dizel hangi motoru kullanıyor?

Nissan, 1.3 DIG-T benzinli motora eşlik edecek dizel seçenek olarak 1.5 dCi üniteyi seçmiş. Artık 115 beygir güç üretebilen bu motor, yüksek tork arayan kullanıcıların imdadına yetişecek.

Nissan Qashqai hangi motoru kullanıyor?

Qashqai artık 1.5 litre dizel ve 1.3 litre turbo benzinli motorlu alternatifleri kullanıcısına sunacak. Bu iki motor sizinde tahmin ettiğiniz gibi Renault, Nissan ve Mitsubishi ortaklığının ürünü. Ayrıca bazı Dacia ve Mercedes modellerinde benzinli ve dizel motorlar kullanılıyor.

Motor yağında marka önemli mi?

Son olarak şunu ifade edebiliriz: Araç için önemli olan motor yağı markası değildir. Markanın aksine yağın içeriği daha önemlidir. Her araç üreticisi, motor teknolojisine en uygun yağın hangisi olduğu hakkında tüketiciyi bilgilendirir.

En sağlıklı yağ hangisi?

Zeytinyağı Belkide dünyadaki en sağlıklı yağdan bahsediyoruz. Zeytinyağı içerisinde bulunan doymamış yağlar ile kalp damar sağlığı için önemli bir bileşen. Ayrıca ekstra virgin tipi zeytinyağı tam olarak katkısız olduğu için içerisindeki antioksidan seviyesi oldukça yüksektir.

Motor yağ kalitesi nasıl anlaşılır?

Motor Yağ Kontrolü

Tekrar çubuğu takıp çıkarın ve çıkan yağdan bir kaç damla yağı temiz bir kağıda damlatın. 1-2 saat arası kurumasını bekleyin. Eğer damlattığınız yağ homojen bir şekilde dağılmış ve her yerde renk aynıysa yağınız orijinalliğini koruyor demektir.

Qashqai triger kaç km de değişir?

Eğer kayış ise ortalama 60bin Km’de bir değişmesi gerekir.

Qashqai triger değişimi kaç km?

Nissan Qashqai triger kayışı değişimi 100.000 km ya da 7 yılda bir yapılmaktadır.

10 40 Motor Yağı hangi araçlarda kullanılır?

Peki 10w 40 motor yağı hangi araçlarda kullanılır? Binek araçların çoğunda kullanıma uygun olan bu yağ tipi SUV, kamyonet ve minibüs tarzı araçlarda da kullanılabilmektedir. Eski tarz teknolojilere sahip motorların yer aldığı araçlar için özellikle etkilidir.

Motul yağ hangi araçlarda kullanılır?

Örneğin, Motul’un 8100 X-clean 5W40 ürünü, en çok araç üretici onayına sahip ürünlerden biridir. BMW, Fiat, Ford, GM-Opel, Mercedes-Benz, Porsche, Renault ve VW onaylarına sahip bu madeni yağ, ACEA C3 standartlarını da karşılıyor.

5 30 Motor Yağı hangi araçlarda kullanılır?

5W30, hafif hizmet tipi benzinli ve dizel motorlarda yaygın olarak kullanılan bir motor yağıdır. Günümüzde üretilen çoğu motor yağı gibi, 5W30 da çok dereceli bir yağdır, yani değeri 5 gibi düşük bir viskozite sınıfından 30 gibi yüksek bir viskozite sınıfına kadar değişir.

Recent Posts