Motor Yağı Ömrü Ne Kadardır?


Spread the love

Motor yağı raf ömrü kaç yıldır? Orijinal ambalajı açılmadığı takdirde üretim tarihinden itibaren 10 yıldır.

Motor yağı kaç yılda değişmeli?

Ortalama 5.000 km’de bir motor yağının değiştirilmesi önemlidir. Dizel araçlarda motor yağı değişimi ve benzinli araçlarda motor yağı değişimi birbirinden farklı olabilmektedir. Aracın her yıl motor yağının kontrol edilmesi önemlidir.

Motor yağı zamanla bozulur mu?

Motor yağları ve vites kutusu yağlarının raf ömrü 3 senedir. Orjinal ambalajı açılmadığı takdirde üretim tarihinden itibaren 2 yıldır. Uygun depolama sartları altında ürünlerin raf ömrü maksimum 2 yıldır.

Motor yağı senede bir değişmeli mi?

Araç üreticilerin tavsiyeleri doğrultusunda, kullanılan yağın türüne ve kat edilen kilometreye göre, aracınızın motor yağı yılda en az 1 kez yenilenmelidir. Bu üst sınır, eski araçlar için her 5.000 km’de bir, yeni araçlar içinse ortalama en fazla 20.000 km’de bir olarak düşünülebilir.

2 yıllık motor yağı kullanılır mı?

Evet vardır. Normal şartlar altında ambalaja basılmış madeni yağ türevlerinin kullanım süresi 3 yıldır. Çok iyi şartlarda bakıldığında bu süre 5 seneye çıkartılabilir fakat 3 senenin geçilmemesi genel olarak tavsiye edilmektedir.

Yağ ömrü kaç yıl?

Motor yağı, doğru bir şekilde saklandığında uzun süre bozulmayacak olsa da, iki yıldan uzun süredir depolanmış olan yağın kullanılması önerilmez.

Motor yağı ömrü nasıl anlaşılır?

Aracın gösterge paneli üzerindeki motor yağı basınç uyarı lambası yanıyorsa motor yağının değişim zamanı gelmiş olmalıdır. Bu lambanın yanması motor yağı ile ilgili bir problem olduğuna işaret eder. Bu uyarıyı mutlaka dikkate alın. Eksilmiş, kalitesi bozulmuş motor yağı kullanımı, motora büyük zarar verebilir.

Araba motor yağı bozulur mu?

aşınma giderek artacaktır. motorun sıcaklığıda giderek artacaktırartan ısı yağı tamamen bozar

Motor yağı bitince ne olur?

Eğer aracın altını vurma, yağ kaçağı, motorun yağ yakması gibi bir sebepten motor yağı tamamen biterse, hareketli parçalardaki ısı transfer edilemez ve parçalar birbiri arasında hareket edemeyerek kaynar. Arabada yağ biterse veya kritik seviyeye gelirse gösterge panelinde kırmızı renkte yağ lambası yanacaktır.

Yağ bozulur mu?

Isı ve ışığa maruz kalan bitkisel yağlar çok çabuk bozulur.

Bu yüzden bitkisel yağları satın alırken alınan markanın bilindik olması ve üretim ve son kullanım tarihlerinin ambalajında yer alması önemlidir. Üretim koşullarına göre ortalama olarak bitkisel yağların raf ömrü genel olarak 2 yıldır.

Yağ değişimi km geçerse ne olur?

Ne kadar zaman içinde değiştirilmesi gerekir. Merak etmeyin aracınızdaki motor yağını 1 ay değiştirmezseniz, aracınıza bir şey olmaz. Genellikle aracınız 8 ila 10 bin km yaptıysa motor yağını değiştirmeniz sizin için yararlı olacaktır. Dilerseniz, motor yağınızı değiştirmeden aracınızı kullanmaya devam edebilirsiniz.

Motor yağı değişimi gecikirse ne olur?

Motor Yağı Değiştirilmezse Ne Olur? Motor yağı eskidikçe içeriği bozulur, yoğunluğu azalır ve kirlenir. Özelliğini kaybeden motor yağı, yüzeyde yeteri kadar tutunamayacağı için motoru iyi bir şekilde yağlayamaz ve motor bloğunu aşırı derecede ısıtır. Isıya bağlı olarak oluşan fazla nem, motor ömrünü kısaltır.

En kaliteli motor yağı hangisi?

Castrol Motor Yağı

Otomatik dışında endüstriyel, denizcilik, havacılık alanlarında yağlama ürünleri sunan Castrol sektörün öncü lideri gibi görünmektedir. Castrol Edge, Castrol Magnetec ve ATF Multivehicle çeşitleri ile ön plana çıkmaktadır.

Motor yağı eski tarihi önemli mi?

Açılmamış motor yağları güneş görmeyen ve rutubetsiz ortamlarda saklanmaları halinde üretim tarihinden itibaren 4 seneye kadar kullanılabilir. Açılmış motor yağlarımız kimyasal yapıları gereği havayla temasları halinde reaksiyona girerek oksidasyona uğramaktadır.

Motor yağı eski tarihli ise ne olur?

Sorun olmaz daha önce açılmadıysa kullanın gitsin.İçinize sinmeyecek bir durum yok. Tam sentetik yağın üretimden itibaren 5 yıl raf ömrü var.

5 30 yağ kaç km gider?

DI Dizel ve Benzinli motorlar ile FSI, TDI ve Common Rail motorlar için uygundur. Araç üreticilerinin tavsiyelerine bağlı olarak 50,000 km’e veya düşük kilometre yapan sürücüler için 2 seneye varan uzun yağ değişim aralıkları sağlar.

Recent Posts