Motor Revizyonu Ne Demek? – Otomobil haberleri


Spread the love

Talaşlı yöntemlerin yanında yaygın ve bilinen yöntem, eskiyen ve artık işlevini yerine getiremeyen parçaların yerine yeni yedek parçaların takılmasıyla meydana gelen rektifiye işlemidir. Bu işlemin adı halk arasında rektifiye olarak bilinmektedir. Bu işlemin adı rektifiye değil motor revizyonudur.

Motor revizyon oldu ne demek?

Kaba tabirle motorun bütün parçalarının sökülerek dağıtılması sonucu gerekli görülen parçaların yenilenmesi, tamir gerektiren parçaların onarılarak tekrar toplanmasına motor revizyonu denir.

Motor revizyonu nasıl yapılır?

Motor yenileme işlemi aslında motorun sökülerek yerine yeni bir motor takılması işlemi değildir. Öncelikle araç motoru yerinden sökülür ve tamamen dağıtılır. Ardından eskiyen veya arızalanan parçalar çıkarılarak yerine yenileri takılır.

Motoru revize etmek ne demek?

Araçlar belirli bir kilometre sınırına ulaştığı zaman motorlarına yapılan yenileme veya sıfırlama işlemine motor rektefiyesi denir. İçten yanmalı bir motorun parçalarının özel bir yenileme işleminden geçmesi motor rektefiyesidir.

Motor onarımı nedir?

Motor rektifiye diğer bir adı ile yenileme olarak da bilinmektedir. Aşınmış olan bir motorun standartlara uymayan parçalarının çeşitli talaş işlemleri uygulanarak ya da değiştirilerek tekrar eski haline dönmesinin sağlandığı bir işlem olarak belirtilmektedir.

Motor değişimi km sıfırlanır mı?

Öyle bir işlem yok. Sıfırlamanız mümkün değil, sıfırlasanız bile sahtekarlığa girer. Sadece motoru rektefe yapan yer fatura verdiyse sizde satarken onu ibraz edebilirsiniz.

Motor rektefiye olursa ne olur?

Motor yenilemenin halk arasındaki adı veya piyasa adı da olan motor rektifiye işlemi, motorun çalışması için gerekli olan standartlara uymayan parçaların standarda uygun hale getirilmesidir. Motor rektifiye işlemi yapılırken öncelikle yenilenen alanlar pistonlar ve silindirlerdir.

Motor Rektefiyede hangi parçalar değişir?

Rektifiye işleminde işlem gören parçalar ise genellikle aşağıdaki gibidir;

  • Piston kafası
  • Segmanlar.
  • Piston kolu (Biyel kolu)
  • Eksantrik mili.
  • Supablar.
  • Yaylar.
  • Motor bloğu.
  • Silindir kapağı

Arabanın motorunun bittiğini nasıl anlarız?

Bitik Motor Belirtileri Nelerdir?

  1. Külbütör kapağından yanık yağ dumanı geliyorsa motor bitiktir.
  2. Motor kontrol çubuğundan yağ sıçraması ve yanık yağ dumanı geliyorsa yine motorda büyük bir sorun olabilir. Normalde buradan yağ, duman ya da buhar çıkmaz.
  3. Egzoz dumanı da bilgi vericidir.

Motor yenilenmiş araç alınır mı?

Motoru yenilenen araç satın alınabilir, satılabilir, güvenle binilebilir; elbette ki gerekli garanti işlemleri tamamlandıktan sonra. Araçlar sadece tek sistemden oluşmamaktadır. Araçlar pek çok sistemden oluşmaktadır. Araçlar parçalarının birbiriyle bağlantılı olduğu bir mekanizmaya sahiptir.

Motorun iyi olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Yağ kapağının açılmasıyla birlikte aracın motorunun üfleyip üflemediği anlaşılabilmektedir. Yağ çubuğu çekilerek, burada bulunan duman veya üflemeye göre motor sağlığı tespit edilebilir. Motorun hırıltılı çalışması ya da ıslık sesinin gelmesi durumlarında üfleme olup olmadığına dikkat edilmelidir.

Motorun rektefiye olduğu nasıl anlaşılır?

Kendi aracınızın motorunun bitip bitmediğini anlamak yeni araç alırken anlamaktan nispeten daha kolaydır. Öncelikle en bilinen yöntem aracınızın yağ yakmasıdır. Eğer araç yağ yakıyorsa bu motorun bittiğine işaret olabilir. Sarsıntılı ve düzensiz çalışmak da motorun bittiğine işaret olabilir.

Çıkma motor nasıl işletilir?

Motor değişim projeniz çizilir. TSE araç kontrol merkezine gidilip muayenesi gerçekleştirilir. TÜVTÜRK tadilat muayenesi ile muayene yenilenir. Proje ve TÜVTÜRK belgeleri ile noterde motor değişimi ruhsata işletilir.

Motor rektefiye ne demek?

Diğer bir deyişle araçların kalbi motorların zaman içinde çalışma koşullarının bozulması ve aşınması sonucu uygulanan yenileme işleminin bütünü rektifiye olarak tanımlanır. Aşınmış bir motordaki silindir, krank mili ve piston gibi parçaların değiştirilmesi ve motorun eski gücüne kavuşması işlemidir.

Araca başka motor takılır mı?

Her çeşit araca her motor monte edilebilir.Benzinliden dizele, dizelden benzinli veya hibrite her şekilde motor değiştirebilirsiniz. Bunu kısıtlayan tek şey aracın teknik özellikleridir. Siz 1200 motorlu arabaya 4800 motor takmaya kalkarsanız, zaten aktarma organları bunu karşılamaz, frenlerde aracı durdurumaz.

Motor yapmak ne demek?

Motor sıfır yapıldı demek; motor piston, gerekirse piston gömleği, krank taşlaması, ana kol yatak değişimi, emme eksoz subaplar ve gaydları, eksantrik yatakları, krank ayı, eksantrik ve v. kayışlarının değişimi, tam takım conta v.b. malzemeler ile motorun rektefiye edilmesi demektir.

Recent Posts