Iki Araç Arasına Araba Nasıl Park Edilir?


Spread the love

Aracınızı geri vitese alın, direksiyonu tam sağ yapın ve geri gitmeye başlayın. Sağınızda kalan park halindeki aracın yan arka camı, sizin aracınızın yan ön camıyla hizalanınca direksiyonunuzu tam sol yapın ve geri gitmeye devam edin. Bu şekilde iki arabanın arasına girmiş olacaksınız.

Iki araç arasına paralel park nasıl yapilir?

İşte, işinizi kolaylaştıracak paralel park etme taktikleri:

  1. İlk adım olarak arabayı park etmek istediğiniz iki araç arasındaki boşluğu belirleyin.
  2. Dörtlülerinizi yakın ve park edeceğinizi bu sayede diğer araçlara bildirin.
  3. Park yeri olarak seçtiğiniz alanda, önde bulunan aracın yanına yarım metre kadar yanaşın.

Paralel park nasıl yapılır?

Aracı paralel (yatay) park etme

Tamponlarınız aynı sırada olacak şekilde hizalayın. Aracınızı R (geri vitese) alın ve direksiyonu tam sağa kırarak geri geri gitmeye başlayın. Paralel parkta en önemli nokta sürekli fren kontrolünde olarak oldukça yavaş bir biçimde ilerlemektir.

Nereye park edilmez?

Park Yasağı Nerelerde Uygulanır?

  • Geçiş yolları üzerinde ya da önünde durmak,
  • Yangın musluklarının etrafında bulunmak,
  • Kamu hizmeti için yolcu taşımacılığı yapan belediye otobüsü gibi araçların duraklarının olduğu bölgenin 15 metre önünde ya da arkasında park etmek,

Araba park ederken direksiyon nasıl çevrilir?

Çıkışta ise aracın arkasını sağa vereceksek; solumuzdaki aracın stop lambasına sol geriyi görme aynası isabet ettikten sonra direksiyon sağa çevrilir. Aracın arkası sola verilecekse; sağımızdaki aracın stop lambasına sağ geriyi görme aynası isabet ettikten sonra direksiyon sola çevrilir.

Paralel park yaparken nelere dikkat edilmeli?

İki Araç Arasına Nasıl Paralel Park Edilir?

  • Park ederken ilk yapmanız gereken park edeceğiniz yerin genişliğinin uygun olduğundan emin olmanızdır.
  • Park etmek için yeterli mesafeyi bulduğunuzda park edeceğiniz alanı geçerek öndeki arabaya paralel olacak bir biçimde aracı hizalamanız gerekir.

Paralel park kaç metre?

Yönetmeliği uygun olan ölçüler; ön iki ve arka iki duba arasındaki uzunluğun araç boyunun 1,5 katı yani arabanız hatchback ise yaklaşık 6 metre, duba genişliklerinin ise 2 metre olmasıdır.

Paralel park en kolay nasıl olur?

4-)Paralel park etmenin en önemli püf noktası; geri geri giderken sol dikiz aynasına bakıyoruz ve arkadaki aracın ön tarafını tam olarak gördükten sonra direksiyonu toparlayarak tam düz konuma getiriyoruz ve arkadaki araca yanaşmaya devam ediyoruz.

Manuel araba park halinde hangi viteste bırakılır?

Park edildikten sonra vites N konumuna getirilmeli ve el freni çekilmeli. Sonrasında ayak frenden çekilip sadece el freni ile dururken P konumuna vites alınmalı.Böylece vites dişlileri zarar görmez ve şanzımana boşa yük binmez.

Direksiyon sınavı park alanı kaç metre?

Direksiyon sınavında park etme 2 duba arasında yapılır. Dubalar arası mesafe araç uzunluğunun 1.5 katı kadardır. 2 duba arasına 2 hamlede park yapmak durumundasınız. 2 hamlede park yapamazsanız sınavdan kalıyorsunuz.

Otobüs duraklarında durmak yasak mı?

f) Otobüs, tramvay ve taksi duraklarında (duraklamaya izin verilen taşıtın dışındakiler için), g) Duraklayan veya parkedilen araçların yol tarafındaki yanında, ı) Zorunlu haller dışında yerleşim yerleri dışındaki karayollarında, taşıt yolu üzerinde, Duraklamak yasaktır.

Nerelerde durmak yasaktır?

Yerleşim yeri içinde 5 metre, yerleşim yeri dışında 100 metre mesafede kavşakların, rampaların, tünellerin ve bağlantı yollarının giriş ve çıkışlarında duraklamak kesinlikle yasaktır.

Yol kenarına araba park etmek yasak mı?

Madde 59 – Yerleşim birimleri dışındaki kara yolunda zorunlu haller dışında taşıt yolu üzerinde duraklamak veya park etmek yasaktır.

Arabada geri giderken direksiyon hangi yöne çevrilir?

Geri giderken direksiyon hangi yöne çevrilir? Gelelim yönlere Aracın arkasını yönelteceğiniz tarafla direksiyonun yönü aynı olacak. Yani aracın arkasını sağa yöneltmek istiyorsak direksiyonu sağa, sola yöneltmek istiyorsak sola çeviririz.

L parktan çıkarken sinyal verilir mi?

Park yerinden çıkışa hazır olduğunda kalkış sinyali (sol sinyal) verilir.

Park ederken 4 lü yakılır mı?

Aracınızı park ederken eğer yanaşacaksanız önce o yöne doğru sinyal verin. Sonrasında geri geri gelecekseniz sinyal lambanızı değil dörtlüleri yakmanız gerekmektedir. Geri manevra yapmadan önce ise sağa sinyal vermek en doğru hareket olarak nitelendirilir.

Recent Posts