Dizel Motor Ne Kadar Yakar?


Spread the love

Aracınızın 100 km yol gidebilmek için kaç litre yakıt harcadığını ya da km başına kaç TL yaktığını hesaplama aracımız yardımıyla kolayca hesaplayabilirsiniz. Günümüzde ekonomi sınıfı son model binek araçlardan dizel motora sahip olanlar ortalama olarak 100 km’de 3 – 4 litre civarında mazot yakmaktadır.
DİZEL ALACAKSANIZ KAÇ YIL KULLANACAĞINIZ ÖNEMLİ Benzinli araç yerine dizel tercih edenlerin dikkat etmesi gerek husus ise aldıkları aracı kullanım süresi olmalı. 1.6 veya 1.2 turbo benzinli bir araç şehir içinde ortalama 8.5 litre yakıyor. 1.6 dizel bir araç da şehir içinde 100 kilometrede yaklaşık 6 litre tüketiyor.

Dizel araç 100 km kaç litre yakar 2020?

Dizel motorlar, 1500 ile 3000 devir arasında kullanıldığında oldukça ekonomik ve verimli bir şekilde çalışır. Bu devir aralığında kullanılan birçok dizel araç modeli, 100 km’de 4 veya 5 litre civarında bir yakıt tüketimi sağlayabilir.

Dizel bir araba neden çok yakar?

Kullanılan motor yağının ve yakıt kalitesinin düşük olması da dizel otomobillerdeki yakıt tüketimini artıran önemli bir etmendir. Yanı sıra klimanın gereksiz yere kullanılması, yıpranan lastikler yüzünden otomobil motorunun fazla efor harcaması yakıt tüketimine olumsuz yönde etki eder.

Dizel araç çok yakar mı?

Dizel ile çalışan arabalar, benzinli arabalara göre %25 daha az yakıt harcarlar. Ancak bu soruya kesin olarak evet ya da hayır cevabının verilememesinin sebebi ise otomobilinizi ne sıklıkta kullandığınız ve hangi alanlarda kullandığınız gibi kriterlerin yakıt harcamasını büyük ölçüde etkiliyor olmasıdır.

Dizel motor neden daha az yakar?

Dizel yakıtlar yanma odasında daha uzun süre yanarak dışarı atılırlar.Benzin ise daha kısa sürede yanar.Bu nedenle dizel tüketimi daha azdır.

100 km kaç litre dizel yakar?

Deponuzun kapasitesini, katettiğiniz kilometreye bölüp 100 ile çarptığınız zaman 100 kilometrede ortalama yakıt tüketimi verisine ulaşmış olursunuz. Örneğin aracınızın 50 litrelik deposu varsa ve depoyu tam doldurup 700 kilometre yol katettiyseniz aracınızın 100 kilometrede ortalama 7,1 litre yakıt tüketiyor demektir.

Dizel araç 100 km kaç litre yakar 2022?

Benzinli araç yerine dizel tercih edenlerin dikkat etmesi gereken husus, aldıkları aracı kullanım süresi olmalı. 1.6 veya 1.2 turbo benzinli bir araç şehir içinde ortalama 8.5 litre yakıyor. 1.6 dizel bir araç da şehir içinde 100 kilometrede yaklaşık 6 litre tüketiyor.

Dizel arabanın az yakması için ne yapmalı?

Yakıt Tüketimini Azaltmak

  1. Hızınızı azaltın!
  2. Dur-kalk yapma sıklığını azaltın!
  3. 3. Kaliteli yakıt kullanmayı tercih edin!
  4. Yakıt sızdırması olmaması için periyodik bakım yaptırın!
  5. Ani frenden kaçının!
  6. Doğru viteste ilerleyin!
  7. 7. Klima ve ısıtma sistemi kullanımına dikkat edin!
  8. 8. Aracı rölantide kullanmayın!

Fazla yakıt tüketimine ne sebep olur?

Lastik basınçlarının düşük olması Aküdeki voltaj düşüklüğü Şarj dinamosundaki arızalar. Benzinli araçlarda bujiler veya ateşleme sistemindeki arızalar.

Aracım çok yakıyor ne yapmalıyım?

Lastik hava basıncının düşük olması: Otomobillerin lastik hava basınçları düzenli olarak kontrol edilmelidir. Basıncın düşük olması aracın daha fazla yakıt tüketmesine sebep olabilir. LPG ayarının kötü olması tüketimi artırır: LPG’li otomobillerde her bakım sonrasında LPG ayarı ve bakımı yapılmalıdır.

Dizel mi daha iyi benzin mi?

Benzinli araçlarla kıyaslandığında %20 daha fazla verimli bir motora sahip olması, %15 daha az emisyon sağlıyor olması ve yaklaşık %25 daha az yakıt tüketimi olması, dizel motorlu araçların dikkat çeken özellikleridir. Benzinli araçların motorları dizel araçlara göre daha sessizdir.

1 litre mazot ile kaç Km gidilir?

-1 litre mazot yani motorinle ise yaklaşık 22.22 km yol kat edilmektedir.

Dizel araç mı iyi benzinli mi?

Dizel araçların avantajlarının başında yakıt tasarrufu gelir. Dizel araçlar ile benzinli araçlara göre daha fazla mesafe katabilirsiniz. Bu da dizel araçların daha ekonomik olmasına yol açar. Ayrıca dizel araçlar, yapıları gereği benzinli araçlara göre daha güçlü torka sahiptir.

Dizel neden benzinden daha az yakar?

Dizel motorlar çok daha verimli motorlardır. Bu nedenle, az yakıt tüketerek çok daha fazla enerji açığa çıkarırlar. Benzin motorlu araçlar daha sessiz çalışır. Bu nedenle daha fazla tercih edilir.

En az yakıt tüketimi hangi hızda?

Aynı şekilde özellikle uzun yolda çok düşük hızla gitmek de yakıt tüketimini artırabilir. Uzun yolda, saatte 80-90 kilometre hız yakıt tüketiminizi dengede tutmak için ideal bir seçenektir.

Recent Posts