Bobber Motor Ne Demek? – Otomobil haberleri


Spread the love

Başlangıçta bu stil, motosikletin amortisörlerinin kısaltılması veya tamamen çıkarılması şeklinde uygulandığı için bu ismi almıştır. Bu stil İngilizce ‘Bobbing’ kelimesinden köken almıştır. Bu motorlara o zaman ‘Bobber’ adı veriliyordu. Bobber tarzı ilk kişiye özel tasarımların yapıldığı tarzdır.

Brat style ne demek?

Brat Style Nedir? Bratstyle motorlar özel yapım motorların en yeni tarzı. Japonya’da Brat Style isimli bir atölyenin yaptığı motorlara verilen isim. Yaratıcılıkta sınır tanınmıyordu isimlendirme konusunda adeta.

Custom motor ne demek?

Custom olarak tabir edilen motosikletlerse cruiser motosikletlerin sürücü tarafından kendisine uygun biçimde eklemeler, çıkarmalar, değişiklikler yapılmış hali. En çok ismini duyduğumuz chopper motosikletler ise isminin aksine sokaklarda en az gördüklerimizden.

Chopper cruiser ne demek?

Cruiser motosikletler, fabrikalarda seri olarak üretilen ve satışa sunulan araçlardır. Bunun aksine Chopper motosikletler; Custom gibi farklı tarz araçların alınarak sahibi veya tamirci tarafından kesilip biçilmesi sonucunda ortaya çıkarılan özel tasarım araçlardır.

Cafe Racer motor ne demek?

Cafe Racer nedir? Cafe Racer, motosiklet jargonunda hem sürücü tipini, hem de motosiklet tarzını belirten bir tabirdir. Kökeni özellikle 1960′lı yıllarda, savaşın yorgunluklarından kurtulmuş, başta ingiliz olmak üzere Avrupa’lı gençler arasında yükselişe geçen Rockers akımına dayanır.

En ağır motor kaç kilo?

Almanya’nın Zilly kentinde yapılan bir motosiklet dünyanın en ağır ve en donanımlı motosikleti olma özelliğine sahip. Motosiklet tam 4.5 ton ağırlığında.

En iyi motosiklet hangi marka?

Yenilikçi tasarımlar ve güvenliğin üst noktada olduğu bir motosiklet markası arıyorsanız, en iyisi BMW’dir. Alman şirket 1923 yılından beri motosiklet üretimi yapmaktadır. Dünyanın her yerinde BMW motorlarını görmek mümkün. Bu başarısı ile dünyanın en çok satan motosiklet markası olma özelliğini de taşıyor.

Harley tarzı motorlara ne denir?

1) HARLEY-DAVİDSON STREET (CHOPPER-CRUİSER)

Neden chopper?

Chopper motosikletlerin tarihi oldukça eskilere dayanmaktadır. 2. Dünya Savaşı sonrası evlerine dönüş yolunda olan kişilerin motosikletlerini daha hafif ve olduğundan biraz daha hızlı yapmak istemeleri sonucu ortaya çıkan yepyeni bir sınıftır. Chopper kelimesi ise kesmek kırpmak biçmek anlamına gelmektedir.

Cafe Racer hangi marka?

Yamaha XJR 1300 Cafe Racer.

Brixton motor ne malı?

Avusturya merkezli motosiklet üreticisi KSR; Brixton Motorcycles’ın marka sahibi ve dünya çapındaki distribütörüdür. Brixton Motorcycles markası 2015 yılında kurulmuş ve ilk kez Milano’da tanıtılmıştır. Asi, şık ve her maceraya hazır: Bunlar, yeni marka “BRIXTON Motosikletler” in temel marka değerleridir.

Recent Posts