Benzin Yüksek Basınç Pompası Arızası Nasıl Anlaşılır?


Spread the love

Benzin Pompası Arızası Nasıl Anlaşılır? Benzin pompasının arızalandığını anlamanın yolları şu şekildedir : Aracın Çalışmaması : Ateşleme ve marş sisteminde problem olmamasına rağmen aracınız çalışmıyorsa problem yakıt pompasının tamamen bozulmuş olmasıdır.
Benzin Pompası Arızası Belirtileri

  • Rölantide bozukluk ve boğulma,
  • Soğuk havalarda motorun zor çalışması,
  • Yakıt azken zor çalışma,
  • Sürüş sırasında yokuşlarda zorlanma ve düz alanda hızlanamama,
  • Yüksek yakıt tüketimi,
  • Aracın marş basması ve çalışmaması,

Benzin pompası arızası nasıl anlaşılır?

(Benzin pompası arızası nasıl anlaşılır) Benzin pompası arızalanırsa ne olur sorusunun cevabı, pompa tamamen durmuşsa, yakıt motora gönderilemeyeceğinden, motor stop eder bir daha çalışmaz.

Benzin pompasının bozulma sebebi nelerdir?

Benzin pompasının bozulma sebebi genelde kirliktir. Eğer benzin deposunda toz-pas-tortu-katı parçacıklar gibi kirler varsa, bu kirler benzin pompasını bozabilir, benzin pompasının filtresini tıkayabilir ve pompanın yanmasına sebep olabilir. Bu sebeple, yakıt deposunu temiz tutmak, kaliteli yakıt almak önemlidir.

Yakıt benzin pompası nedir?

Yakıt Benzin Pompası Nedir Nasıl Çalışır? Günümüzde elektrikli yakıt pompaları hem benzinli hem dizel araçların yakıt depolarında bulunarak, motora yakıt beslemesi yapmaktadır.

Eski karbüratörlü araçlarda, elektrikli benzin pompası vardır?

Eski karbüratörlü araçlarda, elektrikli benzin pompası bulunmaz, bu araçlarda benzin otomatiği dediğimiz diyaframlı tip bir benzin pompası vardır. Bu benzin otomatiği motorda bulunur ve hareketini mekanik olarak eksantrik milinden alarak çalışır. 90’lı yıllardan öncesine ait bir sistem.

Yüksek basınç pompası bozulursa ne olur?

Arıza yapmış bir yakıt pompası, yakıtı istenen düzeyde basınçlandıramaz ve araç yanma işlemini yerine getiremez. Bu da silindir çalışma zamanlarını sekteye uğratır ve aracın kesikli çalışmasına, normalden fazla gürültü çıkarmasına sebep olur.

Yüksek basınç pompası neden arızalanır?

‘Benzin pompası neden bozulur?’ sorusunun birden fazla cevabı olabilir. Fakat, en bilinen arıza nedeni, aracın uzun süre benzinsiz kalmasıdır. Benzinli araçlarda depo seviyesi çeyreğin altına düşmemelidir. Bu seviyenin altına düşen yakıt sebebiyle aracın pompası zamanla arızalanmaya başlayabilir.

Benzin pompası arızalı ise ne olur?

Benzin pompası arızalanırsa ne olur sorusunun cevabı, pompa tamamen durmuşsa, yakıt motora gönderilemeyeceğinden, motor stop eder bir daha çalışmaz. Pompa tamamen bozulmamışsa yani tıkanma vb sebeplerle basma miktarı azalmışsa, bu durumda motor tekleme, gaz yememe, yüksek hızlara çıkamama gibi belirtileri olacaktır.

Benzin yüksek basınç pompası nedir?

Common rail dizel yakıt sisteminde, besleme pompasından gelen (4-8 bar) yakıtın basıncını, 300-2400 bar’a yükselterek rail borusuna gönderen elemana yüksek basınç pompası denir. Rail borusuna bağlı enjektör borularından enjektörlere gönderilen yüksek basınçlı yakıt, enjektörler tarafından silindir içine püskürtülür.

Dizel yüksek basınç pompası arızası nasıl anlaşılır?

+ Egzozdan siyah duman atılması: yakıt pompasının arızalı çalışması motordaki yanmayı da etkileyeceği için egzozdan siyah duman oluşabilir. Egzozdan siyah duman atılması mazot pompası arızası göstergesi olabilir.

Sirkülasyon pompası neden arızalanır?

Pompa Arızasının Sebepleri Nelerdir? Uzun süre kullanım sebebi ile özelliğini yitirmesi, içinde bulunan parçaların aşınması, sargılarının yanması, tesisatta meydana gelen tortu ve çamurlaşma, kireçlenme ve bakımsızlık sebebi ile arızalanabilmektedir.

Yakıt pompası neden bozulur?

Kalitesiz yakıt kullanılması pompa ve enjektör arızalarının en büyük nedenidir. Sürekli dip gaz araç kullanımı, özellikle düşük devirlerde gaza yüklenilmesi pompanın düşük basınçta zorlanmasına sebep olur. Ayrıca turboya da ciddi zarar verir.

Dalgiç pompa neden yanar?

En sık karşılaşılan elektriksel hataların %80?i stator sargılarının yanması sonucu oluşur. Stator sargılarının yanmasına neden olan olayların başında ‘faz kaybı’, ‘voltaj dalgalanması’, ‘voltaj dengesizliği ve aşırı yüklenme’ gelir.

Benzin pompası rolesi arızası nasıl Anlaşilir?

Yakıt Pompası Rölesi Arıza Belirtileri Nelerdir?

  1. Motorun Stop Etmesi. Arızalı bir yakıt pompası rölesi ile ilgili en yaygın belirti motorun aniden stop etmesidir.
  2. Motorun Hiçbir Şekilde Çalışmaması Veya Zor Çalışması
  3. 3. Yakıt Pompasından Ses Gelmiyor.
  4. Motor Arıza Işığının Yanması
  5. Motorun Güç Kaybetmesi ve Yavaşlaması

Benzin deposunun havası nasıl alınır?

Depoda oluşan bu vakum sorununu önleyebilmek için ise bazı çözümler mevcuttur. Öncelik olarak depo kapağı üzerindeki içeriye doğru açılan havalandırma valfi, vakum oluşup valf diyaframını içeri çekince açılır ve içeriye de hava girmesini sağlar. Sonuç olarak depoya hava girdiği zamanda vakum ortadan kalkar ve kapanır.

Benzin pompası tamir olur mu?

Benzin pompasının tamiri mümkün mü? Benzinli araçlarda kullanılan elektrikli benzin pompası tamiri mümkün olsa dahi çok doğru bir yaklaşım değildir. Benzin pompaları kolay bozulan pompalar değildir. Ama bozulduklarında, benzin pompası tamiriyle, uzun süre kullanmak mümkün olmayabilir.

Benzin pompasi kaç bar?

Depodaki (11) yakıt pompası, yakıtı yüksek basınç pompasının (04) düşük basınç sistemine gönderir. Düşük basınç sistemindeki yakıt basıncı normal işletim sırasında genellikle 0,5 bar ile 5 bar arasındadır.

Benzin pompası neden ses yapar?

Sesin kaynağı yan sanayi parçadan kaynaklanabilir. (Depoda az benzin kalıp ısınınca) Yan sanayi direksiyon pompası da, orijinalinden daha fazla uğultu yapabiliyor. Veya yan sanayi klima kompresörü, biraz daha uğultu yapabiliyor.

Yakıt pompası nedir ne işe yarar?

Yakıt pompası; yakıtı depodan emen ve motora ileten parçadır. Motorlu araçlar için kritik olan bu parça, dizel motorun kullanıldığı araçlarda mazot pompası olarak geçer. Mazot ya da benzin pompaları, depo ile motor arasında yer alırlar ve motor çalıştığı zaman devreye girerler.

Recent Posts