Audi Ne Demek? – Otomobil haberleri


Spread the love

Latince’de “Audi” kelimesi “Dinlemek” anlamındadır. August Horch’un adında yer alan Horch kelimesi Almanca’da “Duymak” anlamına gelmektedir. İşte bu Horch ve Audi kelimelerinin anlam yakınlığı nedeniyle de “Audi” kelimesi marka olarak seçilmiştir.

Audi nın anlamı nedir?

Audi, Alman menşeli bir otomobil şirketidir ve Volkswagen grubunun bir markasıdır. Eski Almancada anlamı ‘Dinle!’ olan ‘Horch’, Latincede aynı anlama gelen Audi’yi kendi markası olarak kullanmaya başladı. 1932 yılında Audi, Auto Union’ı oluşturmak üzere Horch, DKW ve Wanderer şirketleri ile birleşti.

Audi sembolü ne anlama gelir?

Audi Logosu: “Dinle”

Audi’nin dört halkası 4 Alman otomotiv üreticisinin -Audi, DKW, Horch ve Wanderer-1932 yılındaki birleşmesini ifade ediyor. Daha da ilginç olanı, Audi adının August Horch’un oğlu Latince çalışırken bulunmuş olması. Horch Almanca’da “dinlemek” anlamına geliyor, Audi ise Latince aynı anlamda.

Audi A sembolü nedir?

Ambleminde 4 adet halka birbirine geçmiş halde bulunan Audi’nin bu amblemle anlatmak istediği şey kurulduğu yıl “Auto Union” (Otomobil Birliği anlamını taşımaktadır) isimli faal kuruluşun dört farklı üyesini temsil etmektir.

Audi nasıl bir marka?

Alman otomobil şirketi Audi, kurulduğu tarihten bu yana teknolojik açıdan bakıldığında, diğer ünlü otomobil markalarıyla yarışacak kadar başarılı olmuş köklü bir kuruluş. Yola çıkış tarihi bu kadar eski olunca, elbette içerisinde birçok anının var olması kaçınılmaz oluyor.

Volkswagen Audi yi ne zaman satın aldı?

Takvimler 1966 yılını gösterdiğinde ise Volkswagen grup, şirketin % 99.55 hissesini alarak Audi’yi bünyesine kattı. Bu geçişten sonra Audi ‘nin günümüzdeki hali şekillenmeye başladı diyebiliriz. Fakat önemli bir nokta var. Audi’yi markalaştıran en büyük inovasyon 1980 yılında gerçekleşti.

Mercedesin logosu ne anlama gelir?

Mercedes’in kurucusu Karl Benz, Deutz’daki motor fabrikasındaki görevinin ilk yıllarında, Köln ve Deutz manzaralı evinin tepesine bir yıldız amblemi koydu. Eşine yazdığı mektuplarda bu yıldızın bir gün gücü ve başarıyı temsil edeceğini söyledi.

TOGG logosu nedir?

Logo tasarımında iki ok, ortasında değerli taş şeklini oluşturacak şekilde bir araya gelerek; Doğu ve Batı’nın bir araya gelmesini simgeliyor. Logo aynı zamanda Togg’un yaşamı kolaylaştıran mobilite çözümleri sayesinde teknolojiyi ve insanı; bugünün ve yarının kesişim noktasını temsil ediyor.

Citroen markasının logosu neyi temsil eder?

Citroen ambleminde kullanılan Fransızların çift açılı çavuş simgesi yerine daha önce başka bir Citroën ürünü olan dişli çarklarda kullanılıyordu. 1919 yılında araba yapımına başlayan Fransızlar, ürettikleri ilk arabalarında da çift açılı amblemi kullanmayı uygun buldular.

Mercedes ne anlama gelir?

Emil Jelinek’in elde ettiği satış başarısı üzerine Daimler, 1901 yılından itibaren ürettiği araçları ‘Mercedes’ olarak adlandırmaya karar verdi. Mercedes İspanyolca konuşulan ülkelerde çok kullanılan bir isimdir. Kelime olarak da Mars gezegeninin İspanyolca adıdır. Lütuf ve zarafet anlamına da gelmektedir.

Audi de kaç tane halka var?

Yeni şirketin merkezi Chemnitz’de bulunuyordu. Auto Union AG birleşmeden sonra Almanya’nın ikinci büyük motorlu araç üreticisi konumuna yükselmişti. Şirketin arması dört kurucu şirketinin ayrılmaz birliğini simgeleyen dört birbirine geçmiş halkadan oluştu. Audi, DKW, Horch ve Wanderer markaları elde tutulmuştu.

Recent Posts