Araba Konsolu Nasıl Temizlenir? – Otomobil haberleri


Spread the love

Araba İçi Temizliği: Gösterge Paneli ve Konsol Neyse ki bu alanları temizlemek oldukça kolay, sadece bir köpük uygulayıcı ped, yumuşak mikrofiber, bir iç temizlik maddesi ve bir kutu WD-40 alın. Doğrudan vinilin üzerine püskürtüp her yeri ıslatmaktansa temizleyiciyi doğrudan pede uygulayın, sıvının emilmesini bekleyin.

Araba torpidosu ne ile temizlenir?

Temizlik sırasında özel temizleyiciler ve fırçalar yardımı ile torpido ve plastik aksam temizlenir sonrasında ise mikrofiber bez yardımı ile kurulanır. Silikon ile parlatma işlemi plastik aksama zarar vereceğinden zaman zaman çeşitli işletmelerce uygulanan bu işlemi aracınıza yaptırtmamanızı tavsiye ediyoruz.

Araba kaportası neyle temizlenir?

Arabanızı yıkarken kaportayı önce temiz suyla ıslatın. Ardından köpüklü suyu kaportaya dökün ve köpüğü fırçayla tüm dış yüzey üzerine yayın. Sonrasında temiz suyla tüm yüzeyi durulayın. Arabanın dış yüzeyini yıkarken motora, arabanın iç bölümlerine ve benzin deposuna su kaçırmamaya özen gösterin.

Arabanın içi hangi deterjanla temizlenir?

Araç koltuk yıkama işlemi için ise önce bir kovayı soğuk su, ikinci kovayı ise sıcak su ile doldurun. Sıcak su bulunan kovanızın içine normal çamaşır deterjanı ekleyin. Bu aşamada Omo Active Sıvı Deterjan gibi kaliteli bir çamaşır deterjanı kullanabilirsiniz.

Torpido lekeleri nasıl çıkar?

Yumuşak bir fırça buluyosun birde boya fırçası olabilir.Tırtıklı değilse yüzelyer bulaşık süngeride olabilir.Yanında bir kocada su olsun temiz sürekli temizle fırçayı/süngeri.Her yeri iyice köpürt püskürte püskürte.Sonra hafif nemli bir bezle durula. Suyun renginden anlarsın zaten ne kadar kir çıkardığını.

Torpido yapış yapış nasıl temizlenir?

Çok kolay o şekildeki kimyasal yapıştırıcıları aseton çıkarır. Saf aseton bulabilirseniz daha iyi olur.

Arabanın dışı neyle silinir?

Oto şampuanını, içerisinde temiz su olan kovanın içerisine yeterli miktarda koyun. Ardından arabanızı yukarıdan aşağıya, araba boyasına zarar vermeyecek yumuşak bir süngerle dairesel hareketler yaparak temizlemeye başlayın. Camları ve kaputu da sünger yardımıyla silin.

Araba koltuğunu en iyi ne temizler?

Kumaş döşemeli araba koltuğunuzu temizlemek için, 1 bardak su, 1 çay kaşığı karbonat ve 1 fincan sirke ile bir kaç damla güzel bir uçucu koku karışımı hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız karışımı bir sprey kutusuna doldurup koltuk yüzeyine püskürtebilirsiniz.

Arabanın rengi nasıl parlatılır?

Seçtiğiniz temizlik ürününü arabanın camlarına sıkın ve gazeteyle silin. Aynı zamanda güderi parçası kullanarak da arabanızda göz alıcı parlaklık sağlamanız mümkün. Bu bezle boyaya zarar vermeden rahatlıkla arabanızı kurulayabilirsiniz.

Asperox ile araba yıkanır mı?

Arabanızda oluşabilecek yağ lekelerinden motor kapağı tozuna kadar yağları çözücü ve yüzeyi parlatıcı özelliği ile Asperox Sarı Güç’e bagajınızda yer verin ve arabanızda oluşan lekeler için sürekli aracınızı yıkamaya götürmek zorunda kalmayın.

Arabanın iç plastik aksamı nasıl temizlenir?

En kaliteli markada olsa sıfır arabaya hayatta sürmem ve kullanmam. En güzel yöntem; Çok kaliteli toz-iplik bırakmayan bir bez ve çok az nemli olması yeterli. Yani bezi komple ıslatıp çok iyi sıkınca zaten nemli hale geçiyor ve her türlü toz ve lekeyi alıyor.

Şampuan ile araba yıkanır mı?

Araç yıkama kovanıza yarım çay bardağı saç şampuanı, yarım çay bardağı saç kremi ekleyin. İyi karıştırarak arabanıza yumuşak uçlu bir fırça veya sünger yardımıyla sürün. Daha sonra durulayın. Bu yöntem sayesinde aracınız hem parlayacak hem de hasar görmeden temizlenecektir.

Torpidodaki yapışkan lekesi nasıl çıkar?

gölge biryerde, eczaneden temin edeceğiniz saf izopropil alkol yani İPA ile temizleyebilirsiniz.fısfısla sıkıp yumuşattıkyan sonra bezle silmeye çalışın. gölge biryerde, eczaneden temin edeceğiniz saf izopropil alkol yani İPA ile temizleyebilirsiniz.fısfısla sıkıp yumuşattıkyan sonra bezle silmeye çalışın.

Plastik Yüzey nasıl parlatılır?

İlk olarak zımparalanıp temizlenen yüzeye 2 kat plastik astarı atılır. Sonrasında tekrar ince bir zımpara yapılır. Son olarak boyanır. Ancak boya yapıldıktan sonra da düzenli olarak parlatıcı sürmemiz gerekir.

Araç göğsüne vazelin sürülür mü?

çünkü vazelin hem ciladan çok daha iyi parlıyor ve parlaklığını uzun süre koruyor ve de plastik aksama iyice işlediği için aksama belli bir esneklik veriyor bu da çatlama ve yarılma gibi durumların önüne geçiyor size önerim 6 ayda bir vazelinle göğüs ve plastik aksamı silmeniz

Recent Posts