Araba Aküsünün Azaldığı Nasıl Anlaşılır?


Spread the love

Akünün azaldığını anlamanın tek yolu periyodik olarak aracı servis noktasında kontrol ettirmektir. Aracımızda yeni nesil bir akü kullanıyorsak akünün üzerinde bir gösterge penceresi vardır. Bu gösterge üzerinde yeşil, siyah ve beyaz olarak işaretlenmiş durum renkleri bulunur.
Araç stop ettiğinde akü voltajının 12 volt civarında olması gerekir. Marşa basınca da 10 voltun altına inmemeli. Eğer 10 voltun altına iniyorsa akü bitmiş, yani akünün değişmesi gerekiyor demektir.

Arabanın akü zayıf olursa ne olur?

Akü ile ilgili en merak edilen sorulardan bir diğerinin ise “Akü biterse ne olur?” olduğunu biliyoruz. Akü bitince aracınızın marş motorunu ateşleyemez, yani aracınızı çalıştıramazsınız. Buna ek olarak aracınızın diğer elektronik aksamları da çalışmaz duruma gelir.

Zayif akü nasil anlasilir?

Zayıf Akü Belirtileri

Aracın kapısı açıldığında tavandaki ya da yan bölgelerdeki lambalar yanmıyorsa aküde bir problem vardır. Bunun yanı sıra aracın kontağı çevrilince herhangi bir ses çıkmaz ve araç çalıştırılamaz. Zayıf akünün bir diğer belirtisi de aracın radyosudur.

Çalışmayan arabanın aküsü kaç günde biter?

Aslında bu sorunun tam cevabı bulunmuyor. İnsanların tecrübelerine göre çok sıcak ve çok soğuk havalarda akü hızlı tükeniyor. Eğer hava çok sıcak veya çok soğuksa aracınızı 2-3 günde bir çalıştırmanızı tavsiye ederiz. Normal zamanlarda ise 1 haftalık süreçlerde arabaların çalıştırılması tavsiye ediliyor.

Araç akü arızası nasıl anlaşılır?

Belirtileri:

  1. Bütün gözlerin elektrolit yoğunluklarının yüksek olması
  2. Maşalı voltmetre ile yükleme yapıldığında gözlerde kaynama.
  3. Aşırı ısınma.
  4. Aşırı ısınma sebebiyle asitli su seviyelerinin düşmesi.
  5. Plakalarda dökülme.
  6. Asitli su renginin koyulaşması
  7. Asitli su yüzeyine cam elyafların çıkması

Akü zayıf olması çekişi etkiler mi?

Akünün mutlaka düzenli olarak değiştirilmesi gerekir. Bazen aracın çekişinde düşüş yaşanıyor. Ama bunun akü kaynaklı olduğu ilk akla gelenlerden değil. Çekişe ciddi manada etkisi olmasa bile yakıt tüketimini ciddi oranlarda değiştirir.

Zayıf akü araç performansı etkiler mi?

Araç çalışırken akü olmadan da çalışır, dinamo bozuk olduğu için akünüzde şarj olmaz, motora yük bindiren dinamo performansı da düşürür. Akünün görevi arabayı çalıştırana kadardır sonrasına pek karışmaz hatta alternatörün ürettiği elektrikle şarj olur.

Akü suyu eksik olursa ne olur?

Her suyun içinde bulunan mineraller farklıdır bu sebeple kaynatsanız bile su minerallerinden ayrılmaz. Bu da kaynamış suyu da aküye koyamayacağınız anlamına gelir. Bu şekilde elde ettiğiniz suların aküye konulması akü içerisindeki işleyişi bozar.

Zayıf akü nasıl şarj edilir?

Akü şarj cihazı ile şarj etmek, daha uzun soluklu bir çözümdür. Akünün değeri 12,40V’un altına düşmüşse akü şarj cihazı ile akü yeniden çalışır hale gelir. Şarj cihazının voltaj ayarının akü voltajına göre ayarlanarak yapıldığı bu metodla akü, voltaj seviyesine göre 24 saate kadar şarj edilir.

Bir akünün ömrü kaç yıldır?

Akünün normal şartlarda ömrü 5-6 yıldır. Yani 5-6 yılda bir akü yenilemek normaldir.

Araba 10 gün çalışmazsa ne olur?

kesinlikle akünün durumuna bağlıdır, eğer akü yepyeni bir aküyse 2-3 ay araç çalışmasa bile bişey olmaz, belki daha bile fazla, eğer akü eski veya ömrünü tamamlamak üzereyse bu süre çok soğuk havalarda 2 güne bile düşebilir.

Araba 1 ay çalışmazsa ne olur?

1 ay çalışmasa bir şey olmaz. Sadece akü de azalma olur.

Akü bitmesin diye ne yapılır?

Eğer akü takviyesi yapamıyorsanız bir çekici çağırın. Uzun süreli parklarda aracın aküsünün bitmemesi için haftada bir 10 dakika çalıştırmak yeterli olur. Ancak bunun yerine kutup başını sökerek aracı parka öyle bırakmak en iyi çözüm olacaktır.

Akü azalırsa ne olur?

Kontağı çevirdiğinizde ya da trafikte bekledikten bir sonra arabanız çalışmıyorsa akü bitmiş olabilir. Akü biterse motora elektrik gitmez ve araç çalışmaz. Farların sönükleşmesi ve başlatma düğmesinin anahtarsız çalışmaması da akünün bitmeye yaklaştığının göstergeleridir.

Akü kutup başı Oksitlenirse ne olur?

Kutup başları temizliği:Akünüzün kutup başları oksitlenirse akım geçirmez ve aracınızın elektrik aksamı çalışmaz. Oksitlenmenin önüne kutup başlarını sıcak su ya da gres yağı ile temizleyerek geçebilirsiniz. Metallerden uzak tutun:Akünün metal ile temas etmesi durumunda kısa devre denilen durum ortaya çıkar.

Bitik akü şarj olur mu?

Akü bittiğinde en sık kullanılan yöntemlerin başında akü takviyesi gelmektedir. Aküsü biten bir araca akü takviyesi yapılabilmektedir. Bunun için, çalışan başka bir aracın olması yeterli olacaktır. Çalışan araçtan elektrik alarak, kendi aracınızın aküsünü şarj ettirebilirsiniz.

Recent Posts