Adalarda Bisiklet Kiralama Ne Kadar?


Spread the love

Adalar’da bisiklet kiralama ücretler i saatlik 5 TL’den, sınırsız olarak yani gün boyu kiralama ücreti ise 15 TL’den başlar. Bu ücretler tatil ve bayram günlerinde iki katına kadar çıkabilir. Bu arada bisiklet kullanmayı bilmeyenler için 3 tekerlekli bisiklet seçenekleri olduğunu da unutmayın.
Adalar’da bisiklet kiralama ücretlerinde bir standart olmadığına dikkat çekilerek işletmelerden temin edilen bilgilere ve alanda yapılan tespitlere göre ücretlerin saatlik 20 TL, günlük 40 TL civarında olduğu kaydedildi.

Büyükada bisiklet nasıl kiralanır?

Yaz aylarında 21’den sonra kiralama yapılmayacak

Bisiklet kiralamak isteyen vatandaşlara İstanbulkart ya da kredi kartı ile ödeme zorunluluğu getirilirken kiralama hizmeti de sadece mobil uygulama üzerinden yapılabilecek.

Büyükada bisiklet yolu kaç km?

Çıkış ve inişlerden oluşan 15 km’lik turumuz ile Büyükada’nın tüm çevresini geziyoruz. Tur sonu hep beraber karar vererek bir şeyler yiyip içebiliriz. NOT : * Bisiklet turu ile oluşabilecek kazalardan kişi kendisi sorumludur.

IBB bisiklet nasıl alınır?

Sağlıklı Yaşam, Çevreci Ulaşım!

  1. Uygulamayı Yükle. Google Play veya App Store’dan İSBİKE Mobil uygulamasını indir ve üyelik aşamalarını tamamla.
  2. Abone Ol. ‘Bakiye Yükle’ seçeneğinden Yıllık abonelik.
  3. Kullanmaya Başla. Uygulamadan bisiklet adedini seç,
  4. Teslim Et. Bisikleti park yerine kilitlendiğinden emin olarak bırak.

Bisiklet sürmek için hangi ada?

Bisiklet kullanmak için en uygun ada Büyükada.

Isbike bisikletler neden yok?

İSBİKE Bisikletleri Neden Yok? İSBİKE’ın İstanbul genelindeki bisiklet istasyonlarında bakım onarım çalışmaları nedeniyle 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren belirli bir süreliğine hizmet verilmeyecek. Açıklamada, aylık abonelikleri bulunan kullanıcıların yaşadığı mağduriyetin karşılanacağı duyuruldu.

Adalar büyük tur kaç km?

Küçük Tur kısa, 5 km. 40-45 dk sürüyor ve adanın yerleşim yerlerini dolaşıyorsunuz. Büyük Tur çok daha uzun sürüyor, 12 km.

Büyükada’da bisiklet var mı?

Büyükada’da araç kullanımı yasak olduğu için yerli halkta bisikletle ulaşım yaygındır. Adaya gelen misafirler de Büyükada’yı bisiklet kiralayarak geziyorlar. Bisiklet turları bisikletlerinizi kiraladığınız yerden itibaren başlama rahatlığı sunar.

Büyükada yürüyerek gezilir mi?

Allahtan Büyükada 1984’de sit alanı ilan edilmiş, ve bu sayede birçok bina korunarak günümüzde ulaşıyor ve yeni betonlaşmaya izin verilmiyor. Adanın yürüyerek veya bisiklet ile iki meşhur rotası var: Küçük ve Büyük Tur. İkisine de Saat Meydanı’ndan sağa dönerek başlayabilirsiniz.

Istanbul bisiklet nereden alınır?

İstanbul Avrupa Yakasında Bisikletçiler Çarşısı

Birincisi İstanbul Fatih İlçesinde yer alan Sağmalcılar Bisikletçiler Çarşısı. Diğeri ise Eminönünde yer almaktadır.

IBB bisiklet kiralama ne kadar?

İlk yarım saatin ücretsiz olduğu İSBİKE’ta, standart ve yıllık üyeliğiniz varsa yani İSBİKE abone kartı sahibiyseniz ilk 30 dakika ücretsiz, 60 dk’ya kadar 2,5 TL, 60-120 dk. arası 4 TL, 120-180 dk. arası 6 TL, 3 saat ve üzeri kullanımda ise her saat 4 TL olarak ücretlendirilecek.

Isbike abonelik ücreti nedir?

Avantajlı yıllık abonelik ücreti 150₺, Standart Yıllık abonelik 48₺ şeklindedir. Kullanıcının abone olup olmamasına bakılmaksızın tüm seyahatler ücretlendirilir. Herhangi bir istasyondan alınan bir bisiklet konumu fark etmeksizin bir diğer İsbike istasyonuna bırakılabilmektedir.

Heybeliada mı Büyükada mı?

Büyükada’nın Heybeliada’ya göre tek dezavantajı yaz aylarında özellikle haftasonu yerli ve yabancı turist akınına uğraması. Bu zaman aralığında ziyaret edecekseniz ve sakinlik arıyorsanız Heybeli sizin için daha iyi bir seçim diyebiliriz.

Hangi adada bisiklet Surulur?

İşte böyle dostlar, bu savlar ışığında adalarda pedal çevirmek isteyenlere ısrarla Heybeliada’yı tavsiye ediyorum. Tek sorun adada Büyükada gibi fazla tabela olmaması, fakat bu sorunu da bisiklet kiralayan yerlerden bir harita alarak çözebilirsiniz. Aslında belki buna bile gerek yok, yolu bulmak zor değil.

Recent Posts