Yokuş Aşağı Araba Nasıl Çalıştırılır?


Spread the love

El Freni ile Yokuşta Araç Kaldırmak Arabanızı vites boşta ve el freni çekili halde çalıştırın. Debriyaja sonuna kadar basın, vitesi 1’e alın. Ayağınızı debriyajdan yavaşça çekip gaza basın. Yine motorun sesi değişecek, direksiyonda titreme olacak ve araba ileriye doğru atılacak.

Yokuş aşağı inerken araç nasıl kullanılır?

Yokuş aşağı inerken düşük devirlere inilmeli ve fren mümkün olduğunca az kullanılmalı. Çünkü yokuş inerken dikkat edilecek en önemli nokta, hızın kontrol altında tutulmasıdır. Yokuş inerken motor freninden destek alınırsa daha sağlam sonuçlar elde edilir.

Arabayla yokuş aşağı kaçıncı vitesle inilir?

Düşük vites sürüşlerde motor devri yükselecek ve daha fazla güç üretilecektir. Böylece yokuşları tırmanmak mümkün olacaktır. %0 eğimli bir yolda 5.viteste 80 km ile zorlanmadan gidebilen aracınız %10 eğimli bir dağ yolunda aynı yolu 4 veya 3.viteste ancak tırmanabilir.

Yokuş aşağı inerken vites kaçta olmalı?

Yokuş aşağı inerken kesinlikle vites boşa alınmamalı çünkü şanzıman devre dışı kalır ve ani frenlerde araç savrulma vb. hareketler yapabilir. Tam otomatik viteslerde de yine p- r- n- d- s- 1 – 2 konumlarından 2 genelde tercih edilerek ve motor freni kullanılarak inmek uygun olacaktır.

Yokuş yukarı araba nasıl kullanılır?

Dik yokuşlarda araç kaldırılırken ayağınızı frenden çekmeden debriyaj kavrama noktasına kadar kaldırılır. Bu esnada aracın motorundaki seste bir değişme yaşanır, araç kendini ileri attığı zaman fren bırakılır gaz verilir. Daha sonra ayak debriyajdan tamamen kaldırılarak aracın hareket etmesi sağlanır.

Manuel araba yokuş aşağı hangi viteste bırakılır?

Yokuş yukarı duruyorsa 1. vites, yokuş aşağı duruyorsa geri vitese takılması gerekir.

Yokuş aşağı inerken vites küçültülür mü?

yokuş aşağı veya düz yolda vites değiştirirken gaza basma ihtiyacı yoktur. sağ ayak frendeyken sol ayak ile debriyaja basıp vites küçültülür.

Rüyada arabayla yokuş aşağı inmek ne demektir?

Rüyada arabayla yokuştan indiğini görmek; rüya sahibi bireyin hayır dua alacağına ve işlemiş olduğu bütün günahlarının af olarak, dünyadaki hayatının gönlünce geçeceğine işaret eder.

Hangi hızda hangi viteste gidilmeli?

Vitesler aracın gücünü, motorun devrini ve hızını ayarlar:

1.Vites: Minimum hız limiti 5 KM – Maksimum hız limiti 40 KM olup, 20 KM hızı aştıktan sonra ikinci (1.) vitese geçilir. 2.Vites: Minimum hız limiti 10 KM – Maksimum hız limiti 60 KM olup, 40 KM hızı aştıktan sonra üçüncü (3.) vitese geçilir.

Araba yokuş yukarı hangi viteste bırakılır?

Araba Park Halinde Hangi Viteste Bırakılır? Eğer yokuş yukarı bir yere aracınızı park etmişseniz 1.viteste bırakmanız, yokuş aşağı yerlerde ise geri viteste bırakmanız el freninin yetersiz gelebilme ihtimaline karşı aracınızın sabit kalmasını sağlayacaktır.

Yokuş iniş desteği nasıl çalışır?

Dik bir yokuştan inmeye başlamadan önce HDC tuşu kullanılır(modellere göre ismi farklılık gösterebilir.). İniş sırasında sürücüyü tamamen yola odaklanmasını sağlar. Akabinde ABS sensörlerinden aldığı bilgilerle yolun durumuna göre gerekli freni yapar. Bunu yaparken aracın tekerlerini teker teker kitleyip geri bırakır.

Yokuş yukarı çıkarken hangi tür hareket yapar?

Yokuş aşağı inen arabanın hızında artma olurken, yoğun yukarı çıkan arabanın hızında azalma meydana gelir. Çünkü araba, yukarı çıkarken yavaşlayan, aşağı inerken ise hızlanan hareket yapmıştır.

2 vitesten 1 vitese nasıl geçilir?

2.vitesten 1. vitese atacağın zaman hızın hemen hemen sıfıra yakın olması gereklidir ki bu yüzden 1. vitese atmadan önce biraz bekle ve hızın iyice düşsün. sonra 1’e at ancak gaza fazla abanma, gerekirse 2-3 kere minibüsçüler gibi gazı pompala hafiften.

Yokuşta nasıl kalkış yapılır?

Kalkış yaparken, el freni kullanılmaz. Yokuşta kalkış yapabilmenizin en rahat yolu yarım debriyaj yaparak kalkmaktır. Ayağımızı yavaşça debriyajdan kaldırırken araç titremeye başlayacaktır. Araç gaza basmadan kendiliğinden ileri doğru hareket etmek isteyecektir.

Bir araç rampada nasıl kalkar?

Rampada Aracı Kaldırmak

Ayağınız frende ve el freni çekik olarak aracınızı boşta çalıştırın. Araç çalıştıktan sonra vitesinizi bire atmak için ayağınızı yavaşça frenden kaldırın ve aracın geriye kaçmadığından emin olun. Eğer ki aracınız el freninde duruyorsa işiniz daha kolay olacak debriyaja basarak vitesi bire atın.

Recent Posts