Raporla Sıfır Araba Nasıl Alınır?

Birey kendi aracını kullanacağı için H sınıfı ehliyete de sahip olmalıdır. Kişi, ehliyet alacağı zaman özel donanımlı bir engelli aracıyla sınava girer ve ehliyetini alır. %90’ın altında engeli olan sürücü, araçta engeline uygun özel aksam yaptırmak şartıyla ÖTV ödemeden araç satın alabilir.

Sıfır araba almak için engelli raporu kaç olmalı?

%90 altında raporu olan kişilerin engelli araç almak için tam teşekküllü bir hastaneden alacakları, kişinin araba kullanma durumunu ve engel statüsünü belirten engelli raporu ve H sınıfı ehliyeti gerekmektedir. %90’ın üzerinde ise sadece engelli raporu yeterli olmaktadır.

Engelli aracı almak için raporda ne yazmalı?

Yüzde 80 engelli raporu ile araba almak isteyen bir kişi engelli raporu ile ÖTV indiriminden yararlanabilir. Araç satın alırken raporu göstermeleri yeterlidir. Raporda özel engelli aracını kullanmaya engel bir durumun olmadığını belirten bir yazı olmalıdır. Engelli kişi H sınıfı ehliyete sahip olmalı.

Yüzde 40 engelli ÖTV indirimi ne kadar?

Yüzde 40-89 arası engelli oranı

Bireyin engellilik yüzdesi %40-89 arasında ise sıfır araç alımında ÖTV indirimi yüzde 26.3 oranında uygulanırken KDV ödemesi ise yüzde 15.24 oranında uygulanıyor. Yüzde 40 engelli birisinin ÖTV indirimli araç alması için 18 yaşından büyük olması gerekiyor.

Heyet raporuyla hangi araba alınır?

Sıfır Kilometre Olma Şartı Engelli raporu ile araç satın alma ve özel tüketim vergisi indirimi uygulanan araçlar sıfır kilometre olmak zorundadır. İndirim kapsamında binek otomobil ve panelvan dışında ayrıca pikap, arazi aracı ve ATV gibi araçlar alınabilir.

40 engelli raporu ile araç alınır mı?

%40 ve üzeri engellilik ile ÖTV indiriminden yararlanarak araç satın almak isteyen bireylerin öncelikle durumlarını gösteren raporu almaları gerekir. Raporda, engelli bireyin “özel engelli aracını” kullanmaya engel bir durumunun olmadığı belirtilmiş olmalıdır.

See also:  Araba Nasıl Çalıştırılır Sırasıyla?

40 engelli raporu ile alinan aracı kimler kullanabilir?

Soru 6: Engelli adına alınan araçlar kimler tarafından kullanılabilir? Araç sahibi olan engelli kişinin aparatlı işlemlerde birinci derece yakınlarından TSE onayı verilen kişiler, %90 ve üzeri için engel kişinin (birinci, ikinci ve üçüncü derece, sözleşmeli sürücü) yakınları kullanabilir.

Engelli araç almak için rapor yüzde kaç olmalı 2021?

Sakatlık yüzdesi %90 ve üzerinde olmak şartı ile engelli bireyin üzerine araç alınabilir.

Hareket ettirici özel tertibat nedir?

Bu uygulamada, taşıtı hareket ettirici aksam olarak debriyaj, fren ve gaz pedalları ile vites kolu kabul edilir. Araç teslim alınmadan önce hareket ettirici aksamda sabitlenmiş bir şekilde özel tertibat yapılması gerekmekte olup, yapılan özel tertibatın kişinin engelliliğiyle uyumlu olması da zorunludur.

90 engelli raporu ile hangi araçlar alınabilir?

Resmi Gazete’de yer alan bilgilere göre; engellilik derecesi yüzde 90 veya üzerinde olanların taşıt alımlarında istisna tutarı 330 bin 800 liradan 450 bin 500 liraya yükseltildi. Böylece yüzde 90 ve üzeri engeli olanlar 450 bin 500 liraya kadar olan araçları ÖTV’siz alabilecek.

Yüzde 40 engelli raporu hangi hastalıklara verilir?

ENGELLİ RAPORU ALMAK İÇİN HANGİ HASTALIKLARA BAKILIR?

  • Sindirim Sistemi.
  • Onkoloji.
  • Sinir Sistemi.
  • Kulak, Burun, Boğaz.
  • Kas ve İskelet Sistemi.
  • Zihinsel ve Ruhsal Hastalıklar.
  • Görme Özrü
  • İşitme Özrü
  • Engelli vergi indirimi 2022 ne kadar olacak?

    Bayan (K), 3. derece (2022 yılı için 500 TL) engelli vergi indiriminden faydalanmaktadır.

    2022 engelli araç fiyatları ne kadar?

    2022 yılında engelli araç alacaklar için otomotiv devleri araç listelerini yeniledi. Yeni yılla birlikte engelli araç satın alma limiti 330 bin 800 liradan 450 bin 500 liraya yükseltildi. Bu kapsamda vatandaşların satın alacağı sıfır araç modellerinin vergi dahil fiyatının 450.500 TL’yi geçmemesi gerekiyor.

    See also:  Sonalika Motor Hangi Ülkenin?

    Araba almak için heyet raporu nasıl alınır?

    ENGELLİ RAPORU İLE ARABA ALMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

    1. Engel durumunu gösterir sağlık raporu (En az %40 engel gösterir)
    2. H sınıfı ehliyet belgesi (Rapor sahibinin arabasını kullanacak olması halinde)
    3. ÖTV ödeme belgesi (Vergi dairesinden)

    Engelli aracı için heyet raporu nasıl alınır?

    Sağlık Kurulu Raporu için başvuru yapmak adına bir form doldurulur ve form başvuru için kullanılır. Kişinin 5 adet, son 6 ay içerisinde çekilmiş olan vesikalık fotoğrafı istenir. Asıl ve fotokopisiyle beraber Nüfus cüzdanı istenir. Bu belgelerle beraber başvuru yapılır.

    Özürlü araç almak için hangi hastalıklara verilir?

    İşitme veya görme engelliler ile herhangi bir kronik hastalığı olanlar ÖTV’siz araç alamazlar. Şeker hastalığı, kanser hastalıkları, alzheimer, tansiyon ve kalp hastalıkları bu tür kronik hastalıklara örnektir. Bu hastalıklardan birisine sahipseniz ÖTV’siz araç alamazsınız.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Adblock
    detector