Araba Satışında Hgs Ne Olacak?


Spread the love

Araç Satışında HGS Ne Olur? HGS kaydı olan bir aracın satışında hgs’nin durumu nedir? HGS plaka üzerinden çalışan bir sistemdir. Bu sebeple aracı satarken eğer plakayı da üzerinde veriyorsanız hgs’niz araçla birlikte gider. HGS size ait olarak kalır ve şahıs o araçla geçişler yaptığında sizin bakiyenizden düşer.
Yeni ürün almak istemiyorsanız iptal ettirdiğiniz ürününüz içindeki bakiyeyi 1 ay sonra PTT merkezlerinden alabilirsiniz. Satılan araç üzerindeki etiket iptal edilerek etiket araç camından çıkartılmalıdır. İptal işlemi için HGS ürün sahibinin PTT merkez ve şubelerine şahsi başvurusu gerekmektedir.

Araç satışından sonra HGS iptal edilmezse ne olur?

Aracın satışı gibi durumlarda HGS iptali yaptırmanız gerekir. Peki, HGS iptal edilmezse ne olur? HGS’nin iptal edilmemesi halinde aracınızın yeni sahibinin HGS etiketiyle kaçak geçiş yapması söz konusu olabilir. HGS sizin adınıza kayıtlı olduğu için de cezai işlemle karşı karşıya kalabilirsiniz.

HGS devri nasıl yapılır?

Direk olarak bir HGS devir işlemi söz konusu değildir, iptal işlemi gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

HGS borcu varsa araç satışına engel mi?

İlk 15 gün içerisinde ödenmediği takdirde ödeme 5 kat cezalı olarak yapılır. Bu yüzden HGS borcu olan kişi aracını satabilir fakat araç satışı sırasında HGS aboneliğini iptal etmelidir.

PTT’ye gitmeden HGS nasıl alınır?

En yakın Akbank şubesi ve Akbank internet bankacılığı üzerinden HGS etiketi temin edilebiliyor. Online olarak başvuru yaptığınız takdirde etiketiniz şubeye gitmenize gerek kalmadan kurye tarafından evlerinize kadar getiriliyor. Bunun için ‘Akbank HGS Alma’ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Araç satışında HGS iptal olur mu?

Yeni ürün almak istemiyorsanız iptal ettirdiğiniz ürününüz içindeki bakiyeyi 1 ay sonra PTT merkezlerinden alabilirsiniz. Satılan araç üzerindeki etiket iptal edilerek etiket araç camından çıkartılmalıdır. İptal işlemi için HGS ürün sahibinin PTT merkez ve şubelerine şahsi başvurusu gerekmektedir.

Araba satılınca HGS iptal olur mu?

HGS kartınızı iptal ettirmek için bir PTT şubesine giderek HGS iptal formu doldurmanız gerekiyor. Bu işlemi yapmak uzun vakitlerinizi almıyor ayrıca yalnızca araç plakasıyla kimlik ibraz ederek bu işlemi gerçekleştirmek mümkün. Sattığınız araç üzerindeki HGS kartındaki bakiyeyi yeni bir karta aktarabilirsiniz.

HGS plaka degisikligi nasil yapilir?

HGS plaka değiştirme uygulaması olmadığından araç sahibi devir işlemi sırasında HGS etiket aboneliğini iptal ettirmelidir. HGS plaka değiştirme gerçekleşmediğinden sahip olduğu etiketi de araç üzerinden sökerek, HGS aboneliğini tamamen sonlandırmış bir şekilde aracı satışa sunmalıdır.

HGS plaka sıfırlama nasıl yapılır?

Yeni araç aldıysanız, plaka güncelleme işlemi yaparak da HGS’nizi kullanmaya devam edebilirsiniz. Bunun için PTT merkezlerinden “Plaka Sıfırlama” işlemi yaptırarak ileride başka plakaya güncellemek üzere bekletebilir ya da hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

PTT HGS plaka değişikliği nasıl yapılır?

HGS devir edilen bir uygulama değildir. Abonelik plaka numarası üzerinden oluşturulmaktadır. Bu yüzden HGS aboneliği araç satışında veya alımında araç sahibi tarafından aboneliğin iptal ettirilmesi gerekmektedir. Çünkü araç satış işlemleri sırasında HGS (Etiket) plaka değişikliği yapılmamaktadır.

HGS borcu olan araç muayene olur mu?

Plakama ait OGS/HGS borcu muayeneye engel midir? Muayene hizmeti öncesi aşağıdaki sorgulamalar yapılır. Sorgulama sonucu borç çıktığı takdirde veya sistemsel bir sorun görüldüğü takdirde muayene işlemleri yapılamaz.

Aracın üstünde borcu varken satış yapılır mı?

Geriye dönük vergi borcunuz varsa onları da ödemek zorundasınız. Aksi halde noterde satış yapılamaz. Araç satışında bir sürprizle karşılaştınız ve vergi borcunuz var.

HGS borcu varken muayene olur mu?

Aracınızın vergi borcu, trafik cezası ve OGS geçiş borcu var ise, TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarında aracınızın muayenesi yapılamamaktadır. Bu nedenle muayeneye gitmeden önce aracınızın vergi ve ceza borcu olup olmadığını sorgulamalı, varsa bu borçları kapatmalısınız.

Internet bankacılığından HGS alınır mı?

HGS Etiket ve Kartları; VakıfBank Mobil ve İnternet Bankacılığı veya VakıfBank Şubelerinden temin edilebilirsiniz.

E devletten HGS alınır mı?

Bunlar; e-Devlet, PTT, telefon ve bankalar ile yapılabilir. Araç sahipleri HGS kartları için en çok tercih ettikleri seçenek olarak e-devlet’i görüyor.

PTT HGS alma ne kadar?

PTT işyerleri tarafından satılan HGS ürünlerinden yapışkan tipi etiket bedeli 15 TL, kart tipi etiket bedeli ise 30 TL’dir. Müşterilerin satış esnasında etiket bedeline ek olarak bakiye de yüklemeleri gerekmektedir.

Recent Posts