Almanyadan Nasıl Araba Alınır?

Almanya’dan Araba Nasıl Satın Alınır?Almanya’dan Araba Getirmek

  • Gerek ikinci el gerekse sıfır araç alımı konusunda hiçbir sorun yoktur.
  • Almanya’dan araba getirecek olan kişilerin, Türkiye sınır kapısı Kapıkule’de işlem yaparak bu taşıtı gümrüğe sokması gerekmektedir.
  • Gümrük sürecinin tamamlanabilmesi adına mutlaka iki farklı verginin ödenmesi şarttır.
  • Aynı zamanda bunun haricinde kalmış ithalat vergileri de ödenmelidir.
  • Tüm bunların ardından Almanya’dan getirilen araç plakası sökülür.
  • Ülkemizde yurt dışından araç getirmek için herhangi bir kısıtlama yoktur. Yurt dışında ikamet eden bir kişi pasaporta işlemek şartı ile istediği kadar yabancı plakalı araçları Türkiye’ye getirebilir. Bunun için de her araca maksimum 24 ay süre verilir.

    TC vatandaşı yurt dışından araç alabilir mi?

    Cevap: Çift uyruklu Türk vatandaşları ile Mavi Kart sahibi kişiler hariç olmak üzere, Türkiye’de geçici olarak oturma iznini haiz yurtdışından emekli yabancılar Türkiye’de trafiğe tescil edilmek üzere yabancı plakalı taşıtlarını getirebilirler.

    Yurtdışından 2 el araç nasıl getirilir?

    2- Yabancı Plakalı Araç Almak

    1. Son 1 yılın 185 günü yurt dışında olmanız gerekir. Bu süre pasaportunuz üzerinden kontrol edilir.
    2. Getirilen araç ülkede en fazla 730 gün kullanılabilir.
    3. Araç, sahibi dışında herhangi birisi tarafından kullanılamaz.
    4. Türkiye’ye geçici süre ile getirilen araçlar satılamaz ya da devredilemez.

    Yabancı plakalı araç alıp Türk plakaya nasıl çevrilir?

    (aracın özelliklerinin bulunduğu belge) evraklarınız (ruhsat fatura sigorta vs) yeminli tercümandan türkçeye çevriliyor ve notere gidip noterlik masrafı ödendikten sonra yeni plakanız ve ruhsatınız çıkartılıyor.

    Almanyada araba almak için ne gerekli?

    Arabayı aldığınız galeri ya da kişiden arabanın ruhsatını (Die Zulassungsbescheinigung Teil I) ve arabanın size ait olduğununun belgesini (Die Zulassungsbescheinigung Teil II) almalısınız. Yine bu belgeleri de trafiğe çıkış izni almak için randevuya götürmeniz gerekiyor. Zulassungsbescheinigung Teil I arabanın ruhsatı.

    See also:  Araba Alırken Para Nasıl Ödenir?

    Araba için gümrük vergisi ne kadar?

    Cevap: Aracın motor hacmine göre değişen oranda Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve aracın CIF Değeri (Navlun ve sigorta bedeli dahil kıymeti) ve ÖTV Toplamının % 18’i oranında Katma Değer Vergisi (KDV) aracın serbest dolaşıma girişi sırasında gümrük idarelerince tahsil edilir.

    Avrupadan gelen araba türkiyede ne kadar kalabilir?

    Yabancı plakalı araçların ülkemizde kalma süresi 24 ay yani 2 yıldır. Maksimum 2 yıl kalabilen yabancı plakalı araçların uyması gereken bazı prosedürler bulunmaktadır. Eskiden yabancı plakalı araçların ülkemizde kalış süreleri 6 ay ile sınırlı iken son yıllarda gidilen düzenleme ile bu süre 2 yıla kadar çıktı.

    Ikinci el araç ithalatı nasıl yapılır?

    Eğer beğendiğiniz otomobil 35 yaşından daha eskiyse bizim gibi yetkili kuruluşlar vasıtasıyla Türkiye yollarında tadını çıkarabilirsiniz. Bu durumda araç bedeli (minimum araç bedeli 35.000 USD’dir) ve motor hacmi üzerinden güncel mevzuata göre ÖTV’si hesaplanır ve ithalatı gerçekleştirilir.

    Gümrükten araç alımı nasıl olur?

    kimlik numaranız ile açılmış bir banka hesap numarası gerekiyor. Böyle bir hesap numaranız yoksa teminat olarak yatırdığınız para T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı E-ihale döner sermaye hesabında duruyor. Ne zamanki hesa bilgilerini eklersiniz, o zaman sistemden parayı geri ödeme talep ederek alabilirsiniz.

    Yurtdışından engelli aracı nasıl getirilir?

    muafiyet kapsamında ithal edilmektedir. Araçta bulunan özel tertibatın kişinin engeline göre yurt dışında yaptırılmış olması gerekir. Diğer bir ifadeyle, aracın engelli aracı olarak ithali amacıyla Türkiye Gümrük Bölgesine girmesinden önce araçtaki özel tertibatın yapılmış olması gerekir.

    Yurtdışı yabancı plaka araçların süre aşımı Gümrük cezası ne kadardır?

    Evet, araçların yurtta kalma sürelerini; 1, 2 ve 3 aya kadar aşması durumunda 2020 yılı için sırasıyla 318 TL, 636 TL ve 954 TL para cezası uygulanmaktadır. 3 ayı geçen süre aşımlarında ise, 4458 sayılı Gümrük Kanunu’nun 238. maddesi uyarınca aracın gümrük vergileri tutarının ¼ oranında para cezası uygulanmaktadır.

    See also:  Araba Kornası Nasıl Çalışır?

    Yabancı plakalı aracı kimler kullanabilir 2021?

    Yabancı plakalı taşıtlar; taşıt programına kaydı yapılan izin hak sahibi, bu kişinin yurtdışında yerleşik eşi, anne-babası ve çocukları tarafından kullanılabilir.

    Almanyada vatandaşı olmadan araba alabilir mi?

    Uluslararası sürücü belgesi sadece ulusal sürücü belgesi ile birlikte geçerlidir! Genel bir kural olarak sizin için geçerli olan: Avrupa Birliği veya bir EEA ülkesinin sürücü belgesine sahipseniz, Almanya’da sınıfa uygun bir aracı kullanabilirsiniz.

    Almanya’da araba fiyatları ne kadar?

    Almanya Araba Fiyatları 2021 Güncel

    Temmuz ayı kuruna göre 210.808 TL olarak hesaplanmakta. Türkiye’de aracın fiyatı ise 345.000 TL ile 380.000 TL arasında değişkenlik göstermekte. Volkswagen Golf 1.2 TSI DSG BlueMotion 2014 Model araç 12.690 Euro olarak satışa sunulmaktadır.

    Türk plakalı araç Almanya’da ne kadar kalabilir?

    Türk plakalı araç ile Almanya’da belli bir süre kalma imkanı bulunmaktadır. Genel olarak şu an 2020 yılı itibariyle 3 ay gibi bir süre Almanya’da Türk plakalı araçla dolaşma hakkı verilmektedir. Bu süre sona erdiği zaman yeni bir süre için tekrar giriş çıkış yapılması gerekir.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Adblock
    detector