Ağır hasarlı pert araç demek, karıştığı kaza neticesinde ekonomik olarak hasarı yapılsa da artık fabrika çıkış fiyatını yakalayamayacak araç demektir. Yani ağır hasarlı arabalar ekonomik olarak değerlerini, aynı yıl, aynı modeldeki arabalara göre daha az bir değere sahiptir.
Herhangi bir kaza durumu sonucunda, ağır olarak çok sayıda bölgeden büyük ölçüde hasar alan araçlara, ağır hasar kaydı yapılır. Ağır hasarlı bir aracın tamamıyla kullanılamaz duruma gelmesi hâlinde ve tamiri rayiç bedelini aşacak kadar büyük masraflar gerektirmesi durumunda ise pert kaydı alınır.
Araç ağır hasar kayıtlı olursa ne olur?
Kaza sonrası yapılan ekspertiz raporlarına göre aracın masrafları sıfır değerine yakın bir aralıkta olursa ağır hasarlı olarak işlem görür. Burada aracın yapım masraflarının %70 oranı ve üzerinde çıkması ağır hasar kaydının açılarak trafiğe çıkmasını tehlikeli hale getirir.
Ağır hasar kaydı olan araç alınır mı?
Her ne kadar tamir edilip güvenli bir duruma getirilse de, güvenilmeyen araç türleridir. Ağır hasar kaydı olan araçlar kişiler tarafından tercih edilmiyor ve satın alınmıyor. Ağır hasar kayıtlarında yer alan arabaların fiyatları her zaman diğer araçlara göre daha düşüktür.
Araçta ağır hasar kaydı nasıl silinir?
Ağır hasar kaydı sildirme işleminiz için sorgulamanın yapıldığı cep telefonu, aracın plaka ve şasi numarası gerekiyor. Bir sonraki adımda ise silinmesi talep edilen hasarın tarih bilgisi gerekecektir. Sizden alınan bu bilgilerle sigorta şirketi ile görüşülüp size dönüş yapılır.
Ağır hasarlı araç alırken nelere dikkat edilmeli?
Ağır Hasar Kayıtlı Araç Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Hasar kaydı ne kadar değer kaybettirir?
Hasar onarım bedeli 4.001,00TL – 12.000,00TL arası ise değer kaybı 8.550,00TL olur. Hasar onarım bedeli 2.001,00TL – 4.000,00TL arası ise değer kaybı 4.275,00 TL olur. Hasar onarım bedeli 0,00TL – 2.000,00TL arası ise değer kaybı 0 – 2.000 TL (Hasar Onarım Bedeli Kadar) olacaktır.
Ağır hasar kaydı olan araca kasko yapılır mı?
Pert Kasko Sigortası, pert kaydı olan (ağır hasarlı) tüm araç gruplarına, model ve yıl sınırlaması gözetilmeden teminat sağlayabilmektedir. Bu kapsama hususi araçlar, hafif ticari araçlar, ağır ticari araçlar ve özel amaçlı ticari araçlar girmektedir.
Hasar kaydı olan bir araba alınır mı?
Tramer bilgisine ulaşıp kaza ve hasar gördüğünüz ikinci el aracı oto ekspertiz kontrolü yaptırdıktan sonra onay belgesi ile çok rahat bir şekilde alabilirsiniz. Bilindiği gibi ekspertiz raporları, insan hayatını tehlikeye sokacak bir hataya mahal vermez.
Ağır hasar kayıtlı silinir mi?
Aracın gerçekten ağır ya da pert hasar kaydı varsa, bu kaydın minimize edilmesi söz konusu olmaz. Eğer bu konuda bir yanlışlık yapılmışsa, hafif hasar kaydının pert olarak işlenmesi durumu söz konusuysa değişiklik yapılır. Aracınız KASKO’dan işlem görmüş olsa bile yine bu kaydın silinmesi mümkün olmaz.
Tramer kayıtları silinir mi?
Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi nezdinde tutulan TRAMER bilgilerinin silinmesi yasal olarak mümkün değil. Kazaya karışan araca ilişkin kaza tarihi, kaza sonucu oluşan hasar, hangi parçaların değiştiğine ilişkin bilgiler TRAMER’de kayıtlı bulunuyor.
Rakamsız ağır hasar kaydı nedir?
Bunlardan birinde rakamsız, miktar yazmayan ya da bedelsiz ağır hasar kaydı yazarsa bunun anlamı şudur: Sigorta firması ile araç sahibi anlaşmışlardır ve aracın kasko değeri araç sahibine ödenmiştir. Böyle bir durumda sigorta firması ihaleye girerek aracı satabilir.
Ağır hasar kaydı olan araca kredi çıkar mı?
Ağır Hasarlı Araca Banka Kredisi Çıkar Mı? Bir aracın hasarlı olması durumunda bankalar tarafından bu aracın satın alınabilmesi için kredi verilmesi ihtimali daha yüksektir. Fakat aracın ağır hasar kaydı bulundurması durumunda banka kuruluşları araç için kasko yapılabilecek durumda olup olmadığını inceleyebilir.
Ağır hasar kaydı trafik sigortasını etkiler mi?
Her türlü hasar durumu trafik sigortası primini etkiler. Sigorta şirketleri Trafik Sigortası Tarife ve Talimatlarında belirtilen basamak ve oranlara göre hasarsızlık indirimi veya prim arttırımı uygulaması yaparlar. İlk kez trafiğe çıkacaklar için işletilen sıfatıyla dördüncü basamaktan prim uygulanır.
Değer kaybı parası nasıl alınır?
Değer kaybı almak için, suçlu olan tarafın sigorta şirketine başvuru yapılır. Kazaya karışan ve suçlu olan araç sürücüsünün zorunlu trafik sigortası şirketine gerekli işlemler için başvurulması gerekir. Hatalı sürücünün trafik sigortası bulunmuyorsa, sürücüye veya ruhsat sahibine dava açılabilir.