Araba Sollama Nasıl Yapılır? – Otomobil haberleri


Spread the love

Sollama işlemi, sollanacak aracın solunda bulunan şeritten yapılır. Sollanacak aracın sürücüsü ses ve ışık (korna ve selektör) ile uyarılarak, geçerken kullanılan sol şeritte güvenli mesafe gidildikten sonra işaret verilip, sollanan aracın bulunduğu şeride girmekle tamamlanır.

Araba kullanırken sollama nasıl yapılır?

Geride kal. Sürücüler tarafından yapılan yaygın bir yanlış hareket, sollamak istedikleri aracı çok yakından takip etmektir. İster tek ister çift yönlü bir yolda sürüyor olun, öndeki araçla aranıza yaklaşık 30 metre mesafe koyun. Bu, çok ileriyi görmenize ve potansiyel tehlikeleri erkenden tespit etmenize olanak sağlar.

Doğru sollama nasıl yapılır?

Çok virajlı yollarda, bol rampalı yollarda sollama yapabileceğiniz kadar mesafeyi net şekilde boş görmeden karşı şeride geçmemelisiniz. Sollamalarda mutlaka sinyal vererek diğer sürücüleri uyarmalı, gece sürüşlerinde ise tek bir selektör ile önünüzdeki araca sollamaya çıkacağınızın haberini vermelisiniz.

Hangi yolda sollama yapılmaz?

Arkası görülemeyen viraj, tepe üstü, tünel, kavşak, yaya geçidi gibi yerlere, düz çizgili yol işaretleriyle belirtilmiş yollarda sollamak yasak ve tehlikelidir.

Sollama yaparken hangi sinyal?

Sollama süresince sol sinyal açık olmalı. Tekrar sağ şeride geçerken de sağ sinyal verilir. Bunu bilmeyene ehliyet verilmemeli. Sollama süresince sol sinyal açık olmalı.

Hatalı sollama ne demek?

virajlarda, tepe üstlerinde, yol çizgilerine dikkat etmeden yapılan sollama. trafik kazalarının en popüler sebebi. türklerin dünya çapında rallici çıkarmak için çalışırken oldukça sık kullandıkları bir otomobil sürüş tekniği.

Sollama yapmak nedir?

başka bir aracı, solundan geçmek suretiyle geride bırakmak.

Şerit değiştirirken nelere dikkat edilmeli?

Şerit değiştirirken yapılması gerekenler

– Dönüş yapacağınız yöne sinyal verin. – Sinyal verdikten sorna ölü ve kör noktaları tekrar kontrol edin. – Sinyalin diğer sürücüler tarafından fark edildiğinden emin olun. – Yol verildiğinden emin olana kadar asla geçiş yapmayın.

Virajlarda sollama yapılır mı?

1) önünü görmediğin yerde sollama yapılmaz. virajlarda, yokuş başlarında, yerleşim yerlerinde, kavşaklarda sollanmaz.

Hangi durumlarda sağdan sollama yapılır?

1- Sola dönüş yapmak için yolun soluna yanaşan aracın, 2- Yolu ortasından giden tramvayların, 3- Görev gereği yolun sonunda duran geçiş üstünlüğüne sahip araçların, sağından geçilebilir.

88 89 kuralı nedir?

Örneğin, 90 km./s hızla giden bir aracın öndeki aracı takip mesafesi 45m. dir. Takip mesafesi aynı zamanda, takip eden aracın 2 saniyede kat edeceği yol uzunluğu kadardır. Bu sürenin tespitinde, 88-89 yöntemi kullanılır. (Bu sayılar aralıksız söylendiğinde aradan iki saniye geçmektedir.

Sağdan sollama yapılır mi?

biri senin sağından geçiyorsa sağ tarafın boştur. GEREKSİZ SOL ŞERİDİ İŞGAL ETMEK SUÇTUR. SOL ŞERİT SOLLAMA ŞERİDİDİR. SOL ŞERİT SOLLAMA HARİCİ KULLANILMAZ.

Bir aracı geçerken sinyal verilir mi?

sollamaya yeltendiği araç ile hemen hemen aynı hızda olup dakikalarca solunda seyreden araçlara selektor yaptığınız zaman hemen sol sinyalini yaktığını görürsünüz. sinyal, dönüşler ve sollama öncesi/sonrasında şerit değiştirme öncesinde verilir, sollama süresince değil.

Araba kullanırken nerelerde sinyal nasıl verilir?

direksiyonu sağa çevirirken sol el aşağıdan yukarıya hareket edeceği için sağ sinyal bu kol yukarı, sola dönerken ise sol el yukarıdan aşağıya hareket edeceğinden sol sinyal bu kol aşağı çekilerek verilir çoğu taksi ve minibüs şoförünün araçlarda aksesuar olarak bulunduğuna inandığı kol.

Sinyal kaç metreden verilir?

Bu geçişlerin tümü için de şehir içinde 30 metre, şehir dışı yıllarda 150 metre önceden harekete geçilmelidir.

Recent Posts