Yeni Kasa Volkswagen Tiguan (2017)


Spread the love

2017 yılında yepyeni bir Volswagen Tiguan bizleri bekliyor. İlk olarak 2008 yılında karşımıza çıkan Volkswagen Tiguan, 2012 yılında makyajlanmıştı. Şimdi ise kasa değişikliğine giden model, 2017 yılında kullanıcılar ile buluşacak. Küçük SUV klasmanın da olan Tiguan, 2. nesli ile karşımıza çıkacak. Yeni Tiguan’a tamamen yenilenmiş desek abartmış olmayız.

Yeni Tiguan’da Neler Değişti?

Yeni Tiguan’ın artık küçük bir jip olmaktan çıkıp daha heybetli ve orta boy bir jip olduğunu söyleyebiliriz. Diğer bütün modellerinde olduğu gibi Volkswagen firması yeni Tiguan modelinde de aracı hafifletmiş. Yeni Tiguan bir önceki versiyonuna göre 50 kg daha hafif. İç mekanda 145 litre gibi ciddi bir artışa giden model, akıllara bir büyük boyu olan Toureng’i getiriyor. Yeni Volkswagen Tiguan 8 farklı motor seçeneği ile piyasaya sunulacak. Bu güç aralığı 115 beygirden 240 beygire kadar olacak. Yeni motorlar bir önceki nesile göre çok daha güçlü olmasının yanında %24 ‘e varan yakıt tasarrufu sağlayacak. Ayrıca Volkswagen yeni 4 Motion(4 çeker sistemi) sistemi ile de kullanıcıların ilgisini çekecek gibi. Yeni 4 Motion sistemi artık daha çabuk ve otomatik olarak yola adapte olacak ve otomobile çok daha üstün bir çekiş sağlayacak. Bu yeni sistem sayesinde otomobil 2.500 kg’a kadar yük çekebilecek. Yeni Tiguan’in artık gerçek bir SUV olduğunu söylememiz mümkün.

Yeni Tiguan de şehir içi aktif fren sistemi ve şerit takip sistemi gibi güvenlik sistemleri de mevcut olacak. Bu da onu hem teknolojik hemde güvenli bir 4 çeker otomobil haline getiriyor. Ek olarak yeni Tiguan da çarpışma sonrası 2. fren de bulunuyor. Bu fren kaza anında devreye girerek otomobilin başka yerlere gitmesini yada başka yerlere çarpmasını engelliyor. 60 milimetre uzayan yeni model 77 milimetre genişlemiş ve 30 milimetre de yükselmiş. Aynı zaman da otomobilin aerodinamik değerleri de bir önceki modele göre daha yüksek.

Yeni Tiguan’de farlar LED teknolojisinden yararlanacak. Son teknolojiye hızlı adapte olan modelde LED otomobil farları Highline modeli için standart olacak. Adaptif cruise kontrol‘e de sahip olacak model şimdiden bütün ilgileri üzerine toplamış durumda. Yeni modelde elektrikli motor da kullanılacak. Her modelde göremeyeceğimiz elektrikli motorlar, standart motora ekstra güç üretimi sağlayacak ve otomobile yakıt ekonomisi kazandıracak. Yeni modelde de en dolu seçenek bir önceki modelde ki gibi R-Line versiyonu olacak. Bu versiyonu almanız halinde otomobil Full+Full gelip ekstra olarak spor tamponlara sahip olacak. Otomobilin en güçlü spor versiyonunda 2 adet turbo bulunmakta. Bu yeni turbolar sayesinde otomobil       2.5 bar gibi yüksek bir peak değerine de kavuşmuş oluyor. Bu da 2.0 cc motorlu SUVler arasında ki en yüksek anlık turbo basınç değeri.Yeni Tiguan da Euro 6 emisyon tipli motorlar mevcut olacak. Bu motorlarda bildiğiniz üzere Start/Stop sistemi standart ve çevreye en az zarar veren motor tipi.

Pages: Page 1, Page 2, Page 3, Page 4, Page 5

2017 Tiguan, Yeni Kasa 2017 Tiguan, Yeni Kasa Tiguan, Yeni Kasa Tiguan Ne Zaman Çıkacak?, Yeni Kasa Volkswagen Tiguan Türkiye’ye Ne Zaman Gelecek?

Recent Posts