2016 Ford Ka’ya İlk Bakış: Alınır Mı?


Spread the love

Home / Markalar / Ford / Ka / 2016 Ford Ka’ya İlk Bakış: Alınır Mı?

Yıllar sonra Ford beklenen otomobilini tekrar yorumluyor. Üçüncü nesili ile Ford Ka 2016 yılının ikinci yarısı satışta olacak. Ford’un ikinci nesil satışlarından memnun kalmadığı Ford Ka yeni nesil küçük otomobil pazarının büyümesi ile tekrar pazara dönmeyi planlıyor.

Yeni Ford Ka’da Neler Değişti?

Yeni Ford KA modeli bir önceki versiyonlarına göre daha uzun daha geniş ve yere daha yakın. Diğer otomobil markalarının yaptığı yenilikleri yapan Ford, bütün modellerine koyduğu Aston Martin ön ızgaralarını da unutmamış. Arka stopları Ford Focus’a benzediği için eleştri alan yeni Ford KA, Bi-Xenon veya LED farları olmaması ile de hayranlarını üzmüşe benziyor. Bu da demek oluyor ki yeni Ford KA’yı yalnızca sarı farları ile satın almak mümkün olacak. Ayrıca yeni Ford KA’nın üretimi de ülkemizde yapılmayacak. Yeni motorlar ile donatılacak Ford KA, şu an itibari ile Ford Fiesta motorlarını kullanacağa benziyor, bunlar TDCI ve EcoBoost motorlar olacağa benziyor. Otomobile yakıt ekonomisi yapabilmesi için turbosuz motor koymayı düşünmeyen Ford, bakalım bu kararını koruyabilecek mi? İç mekan tasarımını da komple yenileyeceğini açıklayan Ford, iç tasarım resimlerini ise henüz yayınlamadı.

Audi A1, Volkswagen Luppo, Smart gibi otomobillerin rakibi olacak yeni Ford KA’nın bu düzey otomobillerin kalite standartlarını tutturup tutturamayacağı ise hala merak konusu. Ford’un otomobil standartları ve Avrupa fiyatı için henüz açıklamış olduğu bir bilgi de bulunmamakta.

Ford Ka Alınır mı?

Her ne kadar hacim anlamında büyük değerler sunmasa da şehir içi kullanımlarda bu hacmi avantaja çevirmek oldukça kolay. Daha önceki modelleri üç kapılı olarak üretilen Ka, yeni modelinde beş kapı olarak sunulacak. Bu beş kapı seçeneğiyle beraber Peugeot 107, Citroen C1 gibi sınıfdaşlarına etkili bir rakip haline gelecektir. İkinci araç olarak, şehir içi kullanımlar için oldukça ideal bir araç gibi gözüküyor. Piyasaya çıktığı zaman tekrar detaylı bir şekilde incelemeyi merakla bekliyoruz.

2016 Ford Ka, Ford Ka Alınır mı?, Ford Ka mı 107 mi?, Ford Ka mı C1 mi?, Ford Ka Teknik Özellikleri, Yeni Kasa Ford Ka Ne Zaman Çıkacak?

Recent Posts